Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

24. 10. 2018. 20:00 >> 19:47

SKUPŠTINA CG

Odluka o privremenom odboru u petak

Odluka o formiranju privremenog parlamentarnog odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva biće definisana na sjednici Kolegijuma u petak, nakon čega će biti upućena poslanicima, rekao je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović.

On je kazao da su na današnjoj sjednici razgovarali o odluci o formiranju tog tijela, ali i o tome što bi ona trebalo da sadrži.

"Siguran sam da ćemo na slJedećoj sjednici Kolegijuma, koja će biti održana u petak, definisati sve i potpisati odluku koja će biti upućena poslanicima", kazao je Brajović novinarima u parlamentu.

On je naveo da će odluka o formiranju privremenog odbora biti prva tačka dnevnog reda na zasjedanju koje počinje 30. oktobra.

Prema njegovim riječima, odmah nakon raspave biće glasanje o odluci, kako bi se ona objavila u Službenom listu Crne Gore i da bi tokom tog skupštinskog zasjedanja izabrali članove odbora.

"Mislim da time štedimo vrijeme, da ne ostavljamo da to uradimo na narednoj sjednici Skupštine, kao i da time pokazujemo što prije želimo da počnemo sa radom", istakao je Brajović.

Nezavisni poslanik, Aleksandar Damjanović, kazao je da u Nacrt odluke privremenog odbora, nije uvršten predlog oko formiranja vlade državnog jedinstva, koja bi primijenila izborno zakonodavstvo.

Takođe, kako je rekao, nema ni zahtjeva da sastavni dio budu i predlozi izbornih zakona koji su već bili, ili su u proceduri, odnosno predlog radne grupe koji je pao na plenumu i njegov predlog koji se odnosi na otvaranje izbornih lista.

"Iz tog razloga, kao član Kolegijuma, neću potpisati taj Predlog odluke", kazao je Damjanović.

On smatra da je dobro što je prihvaćeno da bude formirano privremeno radno tijelo parlamenta, a ne radna grupa, jer će, kako je naveo, kolege iz medija i građani vidjeti ko se i za sta zalaze u parlamentu.

"Da je ostao prvobitni plan da se formira radna grupa ne bismo ništa znali o tome, ostalo bi van javnosti", kazao je Damjanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније