Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

25. 10. 2018. 06:56 >> 06:37
45

DAČIĆ SMATRA

Srbi da uđu u koaliciju s DPS-om

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da bi Srbi u Crnoj Gori trebalo da uđu u vlast i naprave koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Dačić je dodao da su predstavnici srpskih političkih partija odgovorni što Srba u javnoj upravi Crne Gore ima svega sedam odsto.

"Mislim da bi Srbi trebalo da naprave koaliciju sa Milom Đukanovićem i uđu u vlast. Srbi u Crnoj Gori ne bi trebalo da se bave visokom politikom, jer bi oni trebalo da uđu u vlast. Ali, Srbi kao Srbi, nikada nijesu jedinstveni i ne vjerujem da će me poslušati ovo što stalno pričam", kazao je Dačić u emisiji Upitnik na RTS-u, prenosi Pobjeda.

Upitan da li će se ovakva izjava protumačiti kao miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, Dačić je kazao da "kada dovede delegaciju iz Srbije, da su makar polovina iz Crne Gore".

"Nema drugog načina osim ulaska u vlast. Milo Đukanović sa muslimanima i Hrvatima, odnosno njihovim partijama pravi većinu, te prema tome, srpske partije doživljava kao ugrožavajući faktor. Vrijeme je da se to promijeni", kazao je Dačić.

Dačić je ocijenio da to što "Srba ima samo sedam odsto u državnoj administraciji Crne Gore je njihova krivica, odnosno krivica njihovih političkih predstavnika".

"U Crnoj Gori me interesuje položaj Srba, a druge stvari mene ne zanimaju", poručio je Dačić.

Ministar vanjskih poslova Srbije je indirektno kritikovao izjavu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića o tome da iz krugova u Srbiji dolaze nove medijske ofanzive.

"Mene uopšte ne zanima Crna Gora, ja sam iz Srbije i Crna Gora je za mene druga država. Oni su donijeli tu odluku i srećno. Oni misle da svako jutro ustajemo i mislimo na njih", rekao je Dačić.

Ocijenio je da je ujedinjenje 1918. godine bila velika greška srpske tadašnje politike.

"Daj bože da nikada nijesmo bili u istoj državi sa Slovencima, Hrvatima… To su naši funkcioneri pogriješili 1918. godine. To je bila velika greška", poručio je Dačić.

 

Пратите нас на

Коментари45

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније