Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

25. 10. 2018. 10:21 >> 09:59
9

MILAČIĆ SA RUMIJE

"Da se niko ne usudi da takne ovu svetinju"

Osmočlani tim Prave Crne Gore predvođen predsjednikom Markom Milačićem ispeo se juče na vrh Rumije. Poručili su da se niko ne smije usuditi da takne crkvu na Rumiji.

Milačić je kazao da se oko crkva Svete Trojice ovih dana lome koplja u Crnoj Gori.

"Želim sa ovog svetog mjesta da poručim pojedinim predstavnicima manjinskih naroda, prije svega vlasti, ali i svima koji ovih dana bacaju drvlje i kamenje na ovu crkvu, da ne potpiruju vjersku mržnju i da, pored toga što je Crna Gora većinski pravoslavna zemlja, ne urušavaju multi-konfesionalni sklad koji danas imamo u Crnoj Gori i na koji smo ponosni", kazao je Milačić na Rumiji.

On navodi da ga raduje činjenica da crkva na Rumiji, ugrijana kamenom, sija u novom sjaju.

"Vodeći se ovim primjerom, trebalo bi da vratimo i porušenu crkvu, kapelu na Lovćenu, na šta nas je, još za života, obavezao veliki vladika, Petar II Petrović Njegoš. Ukoliko vlast to ne bude uradila, ukoliko ne želi da se ispuni Njegošev amanet, onda bi to, baš kao i u slučaju ove Crkve na Rumiji, trebao da uradi narod", naveo je Milačić.

Poručio i da niko ne smije da se usudi da takne svetinju i crkvu na Rumiji.

"Da poželim i da kažem da je ovdje, u skromno ime i u ime Prave Crne Gore, a sasvim sigurno i u ime većinske Crne Gore, da je ovdje svako dobrodošao, bilo koje vjere ili nacije bio, ali da ne smijemo, kao ozbiljno društvo, da dozvolimo da rušimo svoje svetinje, kao kapelu na Lovćenu i, ne daj Bože, sada ovu crkvicu na Rumiji. Dakle da se niko ne usudi da je takne jer ovo je naša svetinja, a ovo je Crna Gora", zaključio je Milačić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније