Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

26. 10. 2018. 07:21   >>  07:59 15

KNEŽEVIĆ SAOPŠTIO

Dačić i ranije pozivao na savez s DPS-om

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da "izjava Ivice Dačića da Srbi iz Crne Gore treba da uđu u Vladu Duška Markovića ne predstavlja nikakvu novost", jer ju je saopštio na sastanku državnog vrha Srbije sa političkim predstavnicima Srba iz Crne Gore 5. avgusta.

On je dodao da je od srpskog ministra inostranih poslova očekivao "da podrži akciju za prikupljanje potpisa o poništenju odluke o priznanju Kosova".

"On je to saopštio i prilikom naše posjete Beogradu 5. avgusta. Pošto u posljednje vrijeme Dačić provodi više vremena po Africi ubjeđujući Lesoto i Ugandu da povuku odluku o priznanju Kosova, očekivao sam da podrži i pomogne našu akciju za prikupljanje potpisa o poništenju odluke o priznanju Kosova koju ssprovodimo ovih mjeseci", kazao je Knežević za Pobjedu.

Dačić je RTS-u rekao da bi Srbi u Crnoj Gori trebalo da naprave koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i uđu u vlast.

Prema Kneževićevim riječima, Dačićeva tvrdnja da ga ne zanima šta se dešava u Crnoj Gori nikako ne korespondira sa ovim njegovim "savjetom".

"Zato i želim podsjetiti da je 185.000 građana Crne Gore na referendumu glasalo za zajedničku državu sa Srbijom i mene itekako interesuje šta se dešava u Srbiji, jer želimo da gradimo najbolje odnose sa našim bratskim narodom kao dvije nezavisne države. Naravno, ne isključujem mogućnost da je moje poimanje državotvorne politike zastarjelo i da su sad na cijeni drugi trendovi, kao što je ispijanje espresa i ugodno ćaskanje potpredsjednika Vlade Srbije Rasima Ljajića i Ramuša Haradinaja u Budvi, dok srpski narod u Crnoj Gori prikuplja potpise za povlačenje odluke o priznanju Kosova i širom Crne Gore organizuje manifestacije posvećene stogodišnjici ujedinjenja. Svako ima svoje prioritete, nekome je od Srba u Crnoj Gori bliži Haradinaj, nekom Lesoto i Papua Nova Gvineja, a nama će poslije Crne Gore uvijek biti najbliža Srbija i njeni nacionalni interesi", poručio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније