Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

26. 10. 2018. 11:56 >> 11:34
6

IZ DNP-A PORUČUJU

"Svetinje da ne služe za politička potkusurivanja"

Najava premijera Duška Markovića da će crkva na Rumiji biti uklonjena služi samo podizanju tenzija u Baru, a i čitavoj Crnoj Gori, ocjenili su u Demokratskoj narodnoj partiji (DNP).

"U Baru koji je primjer vjerskog suživota i tolerancije žive tri vjere, komšije i braća. Najave koje ovih dana dolaze iz vrha vlasti prijete da naruše taj viševjekovni sklad. Sigurni smo da nijednom Baraninu, nijednom vjerniku, nijednom zdravorazumskom čovjeku ma kojoj vjeri pripadao ne smeta crkva na Rumiji. Ali smeta onima koji su zbog sitne koristi i da bi udovoljili svojim partnerima koji očito ne misle dobro Crnoj Gori, a ni Baru, spremni da udare na svetinje", saopšteno je Opštinski odbor DNP Bar.

Poručuju da crkva na Rumiji nije nikakva limena građevina, već svetinja "koju su sa puno ljubavi podigli vjernici, noseći svaki po kamen na putu do nje".

"Nećemo dozvoliti da naše svetinje služe za politička potkusurivanja, jer pitanje vjere je iznad bilo kakve politike. U gradu pod Rumijom smo naučeni da tuđe ne diramo, ali ni svoje nećemo dati", zaključuju u OO DNP Bar.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније