Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina/TVCG, Objavio: I. P. ]

26. 10. 2018. 14:00 >> 15:42
2

NE ŽELE DA ČEKAJU DEMOKRATE

DF rezervisan prema formiranju odbora

Sjednica Kolegijuma Skupštine bila je nekoliko sati prekinuta zbog spora između Demokratskog fronta i ostalih o poziciji Demokrata u Privremenom odboru. DF traži da mjesto stranke koja bojkotuje Skupštinu i neće da učestvuje u radu Odbora pripadne nekoj drugoj opozicionoj partiji, dok su ostali za to da se Demokratama čuva stolica, ukolika ikada odluče da dođu.

Milutin Đukanović iz DF-a je kazao novinarima u parlamentu da je taj politički savez rezervisan u vezi sa odlukom o formiranju privremenog parlamentarnog odbora za reformu izbornog zakonodavstva, jer nije uspio da se usaglasi sa vladajućim partijama oko učešća u radu tog tijela političkih subjekata koji nijesu trenutno u parlamentu.

On je kazao da u DF-u smatraju da treba omogućiti da u radu odbora učestvuju samo politički subjekti koji učestvuju u donošenju odluke o njegovom formiranju.

"Za razliku od nas, Demokratska partija socijalista (DPS) je iskazala nevjerovatnu upornost da ostave mjesta za one koji sad nijesu u parlamentu", rekao je Đukanović.

Đukanović je naveo da su u DF-u postavljali pitanje šta ako se neko vrati deset dana pred kraj rada tog odbora.

"Mislimo da je to jedan vid neozbiljnosti. Ali DPS i Socijaldemokrate ostaju veoma uporni da se ostavi mjesto za političke subjekte koji nijesu u parlamentu", rekao je Đukanović. 

Prema njegovim riječima, time će biti narušen odnos vlast i opozicija koji imaju po sedam predstavnika.

"DF-u ne pada na pamet da to mjesto uzme za sebe. To mogu da uzmu druge opozicione partije. Mislim da bi to napravilo mnogo funcionalnijim rad ovog odbora", istakao je Đukanović.

Kako je kazao, u DF-u smatraju da oni koji žele treba da uđu u odbor, a da se ostala mjesta podijele proporcionalno snazi u parlamentu i da to tijelo počne što prije da radi.

"To je krupno strateško neslaganje koje imamo na Kolegijumu. Nijesmo danas uspjeli da ga prevaziđemo, a do utorka ćemo vidjeti šta ćemo", rekao je Đukanović.


Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније