Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Antena M; Objavila: M.M ]

26. 10. 2018. 17:20 >> 22:27

NAKON SJEDNICE KOLEGIJUMA

Brajović: Završili smo veliki posao

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović kazao je nakon današnje sjednice Kolegijuma da su se dogovorili kako treba da izgleda tekst odluke o formiranju privremenog odbora.

"Ostaje procedura kako smo se dogovorili. Prijedlog odluke če potpisati potpredsjednici Parlamenta i danas će biti upućeni poslanicama, o njoj će raspravljati radna tijela Parlamenta. Biće prva tačka ovog zasijedanja koji počinje da bi se omogućilo da se tokom istog zasijedanja izaberu i članovi privremenog odbora. A privremeni odbor će kasnije stvoriti procedure kako da popunjava svoj sastav iz nevladinih organizacija kao učesnika koji nemaju pravo glasa. Završili smo veliki posao i važno je da smo se saglasili. Sastav mora biti takav da najmanje jednog člana mora imati svaki poslanički klub u parlamentu", kaže on.

Sastav, uključujući predsjednika i zamjenike predsjedika mora biti takav da najmanje jednog člana mora imati svaki poslanički klub u parlamentu dodao je Brajović.

Branimir Gvozdenović iz DPS-a navodi da je jako zadovoljan procesom koji je u jednoj fazi završen.

"Mi iz DPS-a smo se već duže vremena bavili ovim pitanjima. Tokom sljedeće nedjelje aktivno ćemo raditi sa delegacijom OEBS-a. Dobili smo dva nova kluba koji aktivno učestvuju.

DF kako dodaje ima drugačije viđenje od njih da li Demokrate treba naknadno uključiti.

"Mi smatramo da vrata treba držati otvorenim, da na taj način svako da svoj doprinos, pored poslanika kao privremeni članovi mogu da učestvuju i nevladine organizacije, akademske zajednice takođe", naveo je on.

Upitan očekuje li da će Demokrate učestvovati kaže da je na njima da odluče.

"Ali ne vidim ni jedan razlog što ne bi zauzeli svoje mjesto u parlamentu. Mi smo se jako potrudili da se svi vrate u parlament i ohrabren sam što smo formirali dva nova poslanička kluba", kazao je Gvozdenović.

Demokratski front ostaje rezervisan što se tiče formiranje privremenog Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kazao je Milutin Đukanović ranije danas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније