Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

27. 10. 2018. 08:11   >>  07:49 3

BEČIĆ I ABAZOVIĆ

Predlažu osnivanje foruma za izborne reforme

Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA predložiće da sa drugim političkim subjektima, nevladinim organizacijama i ostalim društveno-političkim činiocima konstituišu poseban forum koji će se baviti sveobuhvatnim izbornim i reformama drugog zakonodavstva, saopštio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

On je Danu kazao da će to uraditi ako Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokratski front (DF) donesu odluku o formiranju ad hok parlamentarnog radnog tijela koje će se baviti "samo kozmetičkim izmjenama izbornog zakonodavstva i stvaranjem nacionalnih i vjerskih tenzija“.

Bečić je objasnio da će taj forum raditi van parlamenta, sa ciljem da radnim tijelima Skupštine uputi predloge rješenja koja će dovesti do stvarne reforme izbornog zakonodavstva i fer i poštenih izbora.

On je rekao da DPS ima jasnu namjeru i strategiju da razvodnjavava, odugovlači i obesmišljava proces, kako bi sveobuhvatne izborne reforme ostale mrtvo slovo na papiru, a simulacija demokratije kroz kozmetičke promjene surova stvarnost koju planiraju realizovati sa određenim opozicionim subjektima.

"Da nije tako, DPS bi prihvatio da se već u julu formira ad hok parlamentarno tijelo, nakon što je plan Demokratai URA dobio podršku i domaće i međunarodne javnosti. Međutim, i ako su tada tvrdili da nema ništa sporno u planu koji podržava Brisel, jesenja dešavanja očito pokazuju da je ljetnji period donio trgovinu čije ćemo oblike vjerovatno gledati u mjesecima i godinama pred nama", naveo je Bečić.

On je kazao da je frapantno saznanje da određeni pozicioni subjekti prihvataju plan onih koji svih godina „siluju izborne procese“ po Crnoj Gori, a odbijaju plan opozicionih kolega.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније