Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ Mina ]

27. 10. 2018. 19:14   >>  18:51 4

DF SMATRA

"Demokrate i URA izbjegavaju raspravu u Skupštini"

Najava Demokrata da će sa Građanskim pokretom URA predložiti konstituisanje foruma koji će se baviti sveobuhvatnim reformama izbornog zakonodavstva, pokušaj je tih partija da izbjegnu raspravu u Skupštini o temama koje su kandidovale, smatraju u Demokratskom frontu (DF).

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je ranije da će ta stranka i GP URA predložiti da sa drugim političkim subjektima, nevladinim organizacijama i ostalim društveno-političkim činiocima konstituišu poseban forum, koji će se baviti sveobuhvatnim izbornim i reformama drugog zakonodavstva.

U reagovanju DF-a navodi se da su Demokrate i URA jednostavno mogli reći da je „forum'' samo odraz njihovog straha.

„Još jedna očajnička ideja kojom pokušavaju da izbjegnu da u skupštini raspravljaju o temama koje su kandidovali, i o kojima se samo može i raspravljati u skupštini“, kazali su iz DF-a.

Prema njihovim riječima, Bečić i lider GP URA Dritan Abazović treba da odgovore na pitanje zašto im Demokratska partija socijalista (DPS) čuva mjesto u parlamentarnom radnom tijelu, i ne pristaje da ono bude popunjeno od neke druge opozicione grupacije.

„Zbog čega je DPS toliko zainteresovan da Demokrate i URA imaju to mjesto, koje može biti odlučujuće kada to bude trebalo DPS-u“, upitali su iz DF-a.

Iz tog političkog saveza su upitali i da li je to „rezultat onih aranžmana od ljetos i dogovora sa premijerom Duškom Markovićem“.

„I da li im je baš on garantovao da će im biti ostavljeno mjesto u radnom tijelu, kako bi Demokrate i URA mogli da, u završnoj fazi radne grupe, pokušaju da miniraju zahtjeve koje će imati DF vezano za izborno zakonodavstvo i u paralelnom procesu za izmjene i dopune Ustava“, navodi se u reagovanju.

Iz DF-a su pozvali Bečića i Abazovića da odgovore na ta pitanja, „umjesto što se zamlaćuju `forumom` čije odluke nikoga neće interesovati“.

„A to što Demokratama i GP URA nijesu važne izmjene Ustava, i što ih ne interesuje rešavanje nekih krupnih pitanja za čitav jedan narod u Crnoj Gori, potpuno je jasno, jer oni više i ne kriju svoju otvorenu mržnju prema srpskom narodu i pravoslavlju, što su već i javno demonstrirali“, istakli su iz Fronta.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније