Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

28. 10. 2018. 08:10   >>  07:50 26

LJAJIĆ PORUČIO

Obnova zajedničke države je iluzija

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kazao je da Crna Gora i Srbija treba da grade odnose na činjenici da su obje zemlje nezavisne i samostalne.

U razgovoru za Pobjedu, Ljajić je poručio da je ideja o oživljavanju zajedničke države koja dolazi iz Crne Gore, ali i Srbije, iluzija, te da bi crkveni velikodostojnici trebalo što manje da se upliću u politiku.

“Nema više zajedničke države, iskreno ne vjerujem ni da će je ikad više i biti. To što neki očekuju u Crnoj Gori i neki ekstremni krugovi u Srbiji, da se ti odnosi jednog dana redefinišu, ja mislim da je to iluzija i da je bolje priznati tu realnost i kroz tu realnost graditi najbliže moguće odnose jer sve drugo bi bilo neprirodno i štetno i za Srbiju i za Crnu Goru", rekao je Ljajić.

Komentarišući izjavu patrijarha Irineja da je položaj Srba u Crnoj Gori kao za vrijeme NDH, on ističe da bi najveća korist bila da se crkveni velikodostojnici što manje upliću u politiku, kao što ni političari ne bi trebalo da se miješaju u vjerska pitanja.

"I to bi bio najveći međusobni doprinos jedni drugima. Nije moje da dajem bilo kakve recepte, ali da živim u Crnoj Gori, nastojao bih da kroz institucije države u kojoj živim popravljam položaj zajednice kojoj pripadam, nijednog trenutka ne dovodeći u pitanje lojalnost državi u kojoj živim. Mislim da taj balans može da se napravi i lojalnost narodu kojem pripadate i lojalnost državi u kojoj živite”, naglasio je potpredsjednik Vlade Srbije.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније