Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

29. 10. 2018. 17:14 >> 16:52
3

KURTEZI PORUČIO

Saradnja s Albanijom jedini i pravi put

Odnosi između Crne Gore i Republike Albanije predstavljaju pozitivan primjer dobrosusjedske i prijateljske saradnje dvije države u regionu, saopšteno je na sastanku ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke I ambasadora Albanije, Ridija Kurtezija.

 

Zenka je istakao da je ovaj susret još jedan pokazatelj kontinuiranih ulaganja u razvoj dobrosusjedskih odnosa i prijateljske saradnje Crne Gore i Albanije.

“Saopštio je da je jedan od glavnih prioriteta i Crne Gore i Albanije članstvo u Evropskoj uniji, te da kao lideri u regionu su obje države spremne podjeliti iskustva u procesu pristupanja EU kao i upotrebiti, na što kvalitetniji način, sredstava iz predpristupnih fondova”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

“U kontekstu dosadašnjeg toka evropskih integracija dvije države, Zenka i Kurtezi su su se saglasili da Evropska unija ostaje najbolji okvir za uspješan nastavak reformi, dostizanje standarda, zbog čega je potrebno pojačati napore na putu evropskih integracija”.

Tokom sastanka je istaknut i značaj manjina za međusobnu saradnju Crne Gore i Albanije, dok je saradnja dviju država na različitim poljima ocijenjena kao uspješna.

Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim regionalnim pitanjima i zajedničkoj saradnji Crne Gore i Albanije i istakli da ovaj susret otvara nova poglavlja saradnje dvije zemlje i ukazuje na značaj jačeg povezivanja i nalaženja zajedničkih odgovora na aktuelne izazove.

“ Kurtezi je izrazio spremnost i dobru volju za dalju zajedničku saradnju i zahvalio na dobrodošlici, istakavši da Crna Gora i Albanija, kao pozitivni primjeri, moraju nastaviti intenzivnu i otvorenu saradnju kao evropske zemlje, jer je to jedini i pravi put zajedničke sigurnosti naših građana”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније