Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

29. 10. 2018. 19:45 >> 19:27
5

KRIVOKAPIĆ SA VEBEROM

Nacionalne teme odgovaraju vlasti

Nametanje nacionalnih tema odgovara svakoj vlasti koja nema odgovor na izazove u sferi ekonomsko-socijalnog razvoja i jačanja pravne države, kao što odgovara i svim drugim strukturama koje se protive građanskom ustrojstvu drzave, kazao je predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić.

 

On se danas sastao sa ambasadorom SR Njemačke u Crnoj Gori Robertom Veberom.

Krivokapić je upoznao Vebera sa aktuelnom političkom i ekonomsko socijalnom situacijom u zemlji, obavezama koje proizilaze iz procesa EU integracija i potrebom da se država okrene rješavanju ključnih pitanja iz domena vladavine prava i ekonomskog razvoja.

On je u razgovoru naglasio da je  pred Crnom Gorom izazov uspostavljanja funkcionalne demokratije u kojoj će institucije kroz poštovanje zakona biti u funkciji cijelog društva, a ne instrument u rukama jedne partije.

“Jedino na taj način Crna Gora može sa sebe skloniti teret zarobljene države, kako se to opisuje u Strategiji EU o proširenju na Zapadni Balkan”, naveo je Krivokapić.

On je naglasio da je Crnoj Gori potrebno okupljanje svih progresivnih snaga oko pitanja razvoja, kako bi se spriječilo iseljavanje njenih građana, ekonomska stagnacija i osjećaj bezperspektivnosti koji je sve više prisutan kod mladih ljudi koji moraju biti temelj budućnosti ove zemlje.

“Nažalost umjesto potenciranja ovih tema i stvaranja konstruktivne političke klime imamo na sceni aktuelizaciju završenih tema koje cijelo društvo vuku nazad u devedesete godine ili predreferendumsko vrijeme“, rekao je Krivokapić.

 Krivokapić je istakao da je pomoć i podrška njemačkih partnera bila uvijek korisna u svim dosadašnjim fazama razvoja demokratije.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније