Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

31. 10. 2018. 12:52 >> 12:42
2

ALBANSKE PARTIJE

Postojeći izborni zakon diskriminatoran

Predstavnici albanskih partija u Crnoj Gori ocijenili su da je postojeći izborni zakon diskriminatoran kada je posrijedi predstavljanje Albanaca. Potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu saopštio je da će predstavnici albanskih partija formirati forum kako bi što prije počeli da približavaju stavove svih albanskih političkih subjekata u državi.

U Skupštini, na poziv potpredsjednika Gencija Nimanbegua, održan je prvi sastanak predsjednika albanskih partija u Crnoj Gori, na temu reformi izbornog zakonodavstva, koja preokupira cjelokupnu crnogorsku javnost.

"Na sastanku su učestvovali Amir Holaj – predsjednik Građanskog pokreta Perskektiva, Saubih Mehmeti (u ime predsjednika Mehmeta Bardhija) – predstavnik DSCG, Mehmet Zenka – predsjednik DUA, Nik Gjeloshaj – Predsjednik Albanske alternative, Nazif Cungu – Predsjednik Force, kao i Faik Nika, predsjednik Nacionalnog vijeća Albanaca u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Poslanik Nimanbegu je upoznao prisutne sa Odlukom o formiranju Radne grupe pri Skupštini, koja će se baviti poboljšanjem izbornog okruženja u Crnoj Gori.

"Ocijenjeno je da je postojeći izborni zakon diskriminatoran što se tiče autentičnog predstavljanja Albanaca, koji su od četiri poslanika, koliko smo imali 2011, nakon dva izborna ciklusa spali na samo jednog predstavnika", navodi se u saopštenju.

Jednoglasno su pozdravili inicijativu za održavanje takvih sastanaka, koja će rezultirati poboljšanjem odnosa između albanskih partija, kao uslova za poboljšanje položaja Albanaca u Crnoj Gori, istakli su predstavnici partija nakon sastanka.

Dali su podršku predstavniku u budućoj radnoj grupi za reformu izbornog zakonodavstva za predstavljanje zahtjeva Albanaca.

"Odlučeno je da se obavezno nastavlja sa sastancima albanskih političkih subjekata, kao i za formiranje jednog foruma, koji će započeti sa koracima za približavanje političkih stavova svih albanskih političkih subjekata u Crnoj Gori."

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније