Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

31. 10. 2018. 18:53   >>  18:29

DPS

"Demokrate i URA bez izlaza"

Odluka Skupštine Crne Gore kojom je dvotrećinskom većinom usvojen prijedlog o osnivanju parlamentarnog odbora za unapređenje izbornog i drugog zakonodavstva, ima izuzetan politički značaj, naveo je u saopštenju poslanik DPS-a Nikola Divanović. Dodao je da su toga očigledno svjesni i oni koji nijesu učestvovali u tom procesu.

"Zato su danas, svjesni svoje neizbježne političke marginalizacije u kojoj su se našli, demonstrirali svu neozbiljnost i amaterizam, pokazujući nervozu koja ne priliči jednom političkom subjektu. Rukovodstvo DCG i URA, saopštilo je da ima namjeru da svoju politiku i dalje zasniva na marketinškim trikovima i medijskim manipulacijama. Ne čudi nas njihovo odsustvo elementarne političke odgovornosti i demonstracija neznanja, jer je to kontinuitet djelovanja ovih partija. Koliko politički neznaveni mogu biti oni koji odbijaju da se pojave na svom radnom mjestu, u Parlamentu, ali zato najavljuju formiranje tijela koje niti ima ikakav institucionalni značaj, niti njegove odluke bilo koga obavezuju, niti je bitno i značajno o čemu će mala grupa istomišljenika na tom tijelu odlučivati?" navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz DPS-a su podsjetili poslanike Demokrata i URE da Vlada ne utvrđuje “nacrte zakona”, nego “prijedloge”, dodajući da bi to kao elementarno politički pismeni trebalo da znaju. 

"Verujemo da je ovu konfuziju kod Abazovića i Bečića, izazvala i javna čestitka evropskog komesara, Johanesa Hana, koji je izrazio konkretna očekivanja o učešću svih partija u radu Odbora. Odluka o formiranju ovog tijela, kao i iskazana očekivanja evropskog komesara, očigledno su ostavila predstavnike DCG i URA bez časnog izlaza iz situacije u kojoj su se zahvaljujući svojim političkim greškama našli. Zato za njih ovom prilikom imamo savjet - da ozbiljno razmisle o tome da promijene zanimanje, s obzirom da su u ovom trenutnom neuspješni, iako sumnjamo da će više ikada naći poslodavca koji će ih, umjesto za rad i konkretne doprinose, plaćati da za to da prodaju maglu," navodi se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније