Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

31. 10. 2018. 22:00   >>  21:35 1

REAGOVANJE

Demokrate: Divanović plijeni neznanjem

Poslanik DPS-a Nikola Divanović govori o nečijoj demonstraciji neznanja, iako se vrlo brzo ispostavlja da je neznanje oblast u kojoj upravo on ima najviše toga da pokaže, saopštile su Demokrate.

Odluka Skupštine Crne Gore kojom je dvotrećinskom većinom usvojen prijedlog o osnivanju parlamentarnog odbora za unapređenje izbornog i drugog zakonodavstva, ima izuzetan politički značaj, naveo je u saopštenju poslanik DPS-a Nikola Divanović.

Demokrate odgovaraju da Divanović svojim neznanjem naprosto plijeni. Kažu da Divanović nije upravu kada tvrdi da "Vlada ne utvrđuje nacrte zakona", nego prijedloge. Divanovića, kako poručuju Demokrate dematuje i sama Vlada.

Demokrate ističu da Divanović silno želi da se predstavi kao političar koji zna nešto što drugi ne znaju, ali ga, kako dodaju, u toj namjeri osujećuju njegove partijske kolege iz Vlade Crne Gore.

"Ne možemo, a da ne primijetimo da politika nije jedino polje djelovanja Divanovićeve nepismenosti. Ne, njegova nepismenost djeluje na značajno širem području i u tolikoj mjeri da se je njegovim izlaganjima u Skupštini Crne Gore na udaru našao i cio akcenatski sistem našeg jezika. Naš akcenatski sistem zna za četiri akcenta, ali to očito ne zadovoljava Divanovićeve izražajne potrebe", tporučuju Demokrate.

Demokrate zahvaljuju poslaniku DPS-a na savjetima, da ozbiljno razmisle o promjeni zanimanja.

"I mi bismo tebi savjetovali isto samo kad bismo pouzdano znali da imaš uslova za to. I da ne zaboravimo, ovom prilikom i za kraj našeg reagovanja Divanoviću i njegovom šefu upućujemo srdačne čestitke na konstituisanju nove koalicione većine u Crnoj Gori DPS-DF. To su, da podsjetimo, one iste kolege koje je Divanović u svojim sramnim izjavama nazivao izdajnicima, teroristima i razbijačima države”, zaključuju u partiji Alekse Bečića.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније