Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

01. 11. 2018. 09:31 >> 09:09
9

REAGOVALA NOVA

Da je ostao da počiva u Italiji, i kralj Nikola bi bio nepoželjan u CG

Da je kralj Nikola ostao da počiva u Italiji do danas crnogorske vlasti bi ga stavile na spisak nepoželjnih Srba u Crnoj Gori, ocijenjeno je iz Nove srpske demokratije (Nova).

 

Iz partije Andrije Mandića komentarisali su rješenje Uprave policije, kojim se srpskim intelektualcima, među kojima je i književnik Matija Bećković, zabranjuje ulazak u Crnu Goru.

"Da je kralj Nikola, čija je politička i nacionalna ideja bila najbliža onome što trenutno u ovdašnjoj javnosti zastupa Nova srpska demokratija, ostao da počiva u Italiji do danas, vlasti bi ga stavile na spisak nepoželjnih Srba u Crnoj Gori. Neko je ipak ugrabio da kralja, kome se i te 1989. godine kada su njegove posmrtne ostatke donijeli u Crnu Goru zamjeralo od komunističkih vlasti da je previše srbovao, vrati na Cetinje", ocijenio je portparol Nove Marko Kovačević.

Pitao je i šta bi rekao kralj Nikola na to da današnja vlast zabranjuje ulazak Matiji Bećkoviću u Crnu Goru.

"U zemlju koju su proslavili i kralj Nikola i Matija Bećković. Takođe i svi oni intelektualci koji su dosljedni nauci kada sagledavaju istoriju Crne Gore, poput Čede Antića ili Aleksandra Rakovića, nijesu poželjni u današnjoj Crnoj Gori, koja ne želi da zna išta o sebi i koja se krije u imaginarnim sukobima i epskim bitkama iz 1918. godine kojih nije bilo", rekao je Kovačević.

Sa druge strane, kako je istakao, "kao poželjne imamo Keljmendija, Čekua, Tačija, Haradinaja".

"Stipe Mesić je počasni građanin Podgorice, Titu se diže spomenik. Oni koji su ubili najviše ljudi iz Crne Gore, poput Tita, koji je odgovoran i za ubistvo oca Matije Bećkovića, i oni koji su podržavali politiku mučenja vojnika iz Crne Gore u logoru Lora u zadnjem ratu, poput Mesića, ti imaju svoje mjesto u duhovnom biću današnje države", kazao je Kovačević.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније