Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ N1 ]

01. 11. 2018. 14:07 >> 13:47
33

VUČIĆ PORUČIO

"Reagovaćemo na crnogorsku zabranu"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je četvorici srpskih intelektualaca zabranjen ulazak u Crnu Goru i dodao je da će Srbija da reaguje na to.

"Mi smo zabranili crnogorskim kriminalcima ulazak u zemlju, a oni uvode verbalni delikt i delikt mišljenja", rekao je Vučić za TV Prva.

Crnogorski list Dan objavio je da je Uprava policije donijela rješenje kojim se srpskim intelektualcima, među kojima je i Matija Bećković, zabranjuje ulazak u Crnu Goru.

"Prelazak državne granice, osim Bećkoviću, uskraćen je i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću", saopšteno je Danu iz Granične policije.

Dan je objavio da su njihove ranije izjave glavni razlog zabrane, koje su, prema procjeni crnogorskih bezbjednosnih službi, opasnost po sigurnost države.

Reagujući na to, Matija Bećković je za N1 rekao da se ne čudi za sebe, ali da se čudi za istoričare koji su na toj "listi" i da ne zna da li to važi za njega živog ili mrtvog, "pošto mrtav planira da živi u Crnoj Gori".

Centralna proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima biće održana 1. decembra u Kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a trebalo je da govori i Matija Bećković.

 

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније