Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ Mina ]

05. 11. 2018. 17:55 >> 17:37

DANILOVIĆ I DAMJANOVIĆ S ORAVOM

"Paralelni forumi samo izgovor"

Paralelni forumi koji se bave reformom institucija izgledaju samo kao izgovor, ocijenio je poslanik Posebnog kluba poslanika, Goran Danilović i dodao da je besmisleno reformisati institucije obuhvaćene planom a ujedno te institucije izbjegavati.

Poslanici Posebnog kluba poslanika, Danilović i Aleksandar Damjanović, danas su u Skupštni razgovarali sa šefom Evropske delegacije u Crnoj Gori Aivom Oravom, o formiranju privremenog skupštinskog odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Kako je saopšteno, Danilović i Damjanović su upoznali Orava sa stavom Posebnog kluba poslanika, saopštili razloge uzdržanosti u plenumu prilikom glasanja o formiranju odbora, a nakon toga su upoznali gosta sa razlozima koji su doveli do takvog stava.

"Danilović je kazao da je Ujedinjena Crna Gora iznijela na samom početku pregovora svoju zabrinutost za implementaciju i sprovođenje zakonskih izmjena ukoliko proces ne bude sprovodila Vlada državnog jedinstva, koju bi činila većinska opozicija sa predstavnicima vlasti", saopšteno je.

Naglasio je da Ujedinjena Crna Gora nije zainteresovana za nedefinisane stavove, posebno naglašavajući da opozicija mora vjerovati sebi.

Prema njegovom mišljenju, paralelni forumi koji se bave reformom institucija izgledaju samo kao izgovor, jer je besmisleno reformisati institucije obuhvaćene planom a izbjegavati te iste institucije.

Damjanović je saopštio da zahtjevi koje je on iznio nisu uvaženi u krajnjoj odluci o formiranju odbora i time se njegovo učešće u radu obesmislilo.

"Podsjetio je ambasadora da je i javno prezentovao te zahtjeve o reformi izbornog zakonodavstva i uvođenju otvorenih lista, koji je i formalno u vidu predloga zakona predao u skupštinsku proceduru", kaže se u saopštenju.

Takođe je, dodaje se, upoznao Orava sa važnošću Vlade državnog jedinstva za cjelokupni proces reforme izbornog zakonodavstva i povjerenja u izborni proces.

Sastanku je prisustvovala i nezavisna poslanica Anka Vukićević, koja trenutno nije član nijednog poslaničkog kluba u Skupštini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније