Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

06. 11. 2018. 16:50 >> 16:52
1

MARKOVIĆ U FINSKOJ

Bićemo spremni za zatvaranje šest poglavlja

Cijelom regionu treba otvorena evropska perspektiva. To jača demokratiju, rekao je premijer Duško Marković na kraju posjete Finskoj. Marković je istakao da će u trenutku preuzimanja predsjedavanja EU od Finske, CG imati internu spremnost za zatvaranje šest pregovaračkih poglavlja.

Govoreći o procesu naše evropske integracije predsjednik Vlade je rekao da je Crna Gora tokom pregovora sa Evropskom komisijom u proteklih šest godina napravila veliki iskorak u vladavini prava i svim značajnim oblastima.

Marković je rekao da Vlada Crne Gore vjeruje da će Veliki odbor, koji ima ovlašćenja za donošenje odluka po svim pitanjima učešća Finske u Evropskoj uniji, podržavajući politiku proširenja, doprinijeti našem napretku u procesu integracija.

''Upoznajući sagovornike sa stanjem u Crnoj Gori Premijer je predstavio rezultate Vlade i naše ekonomske i političke prioritete. Predsjednik Marković je takođe upoznao sagovornike sa poboljšanjem investicione i poslovne klime nakon što je naša zemlja prošle godine postala članica NATO-a''-zaključeno je u saopštenju.

Marković po završetku posjete Finskoj: Kada Finska preuzme predsjednavanje, bićemo spremni za zatvaranje šest poglavlja

Marković je, po završetku posjete kazao da je veoma zadovoljan povodom veoma uspješne radne posjete Republici Finskoj i na samom kraju saopštio da kada Finska bude preuzela predsjedavanje EU u drugoj polovini naredne godine, Crna Gora će imati internu premnost za zatvaranje šest pregovačkih poglavlja.

„Jasno sam kazao predsjedniku Vlade da ćemo u trenutku preuzimanja predsjedavanja EU od strane Finske imati internu spremnost za zatravaranje šest pregovaračkih poglavlja“- rekao je predsjednik Vlade poručivši da je na tom planu dobio uvjeravanje da će Crna Gora imati podršku Finske i njeno razumijevanje u Evropskom savjetu.

Ocijenivši da je današnja radna posjeta Finskoj rezultirala izuzetno uspješnim razgovorima sa predsjednikom Vlade Finske Juhom Sipilom kao i vrlo konstruktivnim razgovorima u Parlamentu Finske, Premijer je naglasio da je poseban fokus današnjih susreta bio na evropskoj agendi Crne Gore i potrebi da do kraja godine otvorimo Poglavlje 27, da u nastavku stvorimo pretpostavke za ispunjavanje privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 i dobijanje završnih mjerila za ova dva poglavlja.

Marković je poručio da su iz današnje radne posjete proistekle ohrabrujuće poruke za Crnu Goru i izrazio uvjerenje da će finsko predsjedavanje EU obilježiti novu fazu u pregovaračkom procesu Crne Gore, a to je upravo otvaranje pregovaračkih poglavlja.

„Ovi razgovori imaju za cilj ne samo da približe rezultat Crne Gore, nego i sticanje većeg nivoa povjerenja u Crnu Goru i novih partnerstava za Crnu Goru na njenom putu evropske integracije“, zaključio je predsjednik Vlade na kraju radne posjete Republici Finskoj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније