Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

07. 11. 2018. 07:17 >> 06:56

MARIĆ OCIJENIO

Opozicija nejedinstvena i manje opasna po DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) ima jasan politički cilj, a to je da sebe održi na vlasti. Pregovori u parlamentu su za njih, s jedne strane, demonstracija volje da pregovaraju o uslovima za fer i slobodne izbore, što ih legitimiše pred međunarodnim faktorom, a s druge teren na kome ne smiju da izgube ključnu institucionalnu prednost, ocijenio je analitičar Boris Marić.

Po njegovom sudu, opozicija je nejedinstvena u svom djelovanju, i to je čini manje opasnom za vlast Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ipak, vjerujem da će i opozicija u parlamentu i van njega imati konkretne zahtjeve koji se tiču čišćenja biračkog spiska, reorganizacije Agencije za sprečavanje korupcije (ASK), a i Državne izborne komisije (DIK), pune kontrole nad sistemom socijalnih davanja, odakle god da stižu, pune kontroli budžetske rezerve i slično", kazao je Marić za Dan.

Kako je naglasio, bilo bi loše za demokratske procese da pregovori u parlamentu o uslovima za fer izbore dobiju karakter potkusurivanja sa identitetskim rizicima, "kojima se dobrano manipuliše već tri decenije".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније