Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

07. 11. 2018. 11:01 >> 10:38
29

LIBERALI POZIVAJU

Podgoričku skupštinu ne slaviti u javnim objektima

Liberalna partija (LP) zahtjeva da se ne dozvoli održavanje proslave Podgoričke skupštine iz 1918. u objektima koji su vlasništvo ili sa njima gazduje država ili opštine.

"Ove objekte finansira Crna Gora i svi njeni građani i eventualno održavanje ovih skupova u njima i slavlje povodom tadašnjeg gašenja crnogorske države, nacije, crkve, nacionalnog identiteta, bio bi strašan poraz, gotovo ravan onom iz 1918. godine", saopšteno je iz LP.

Iz te partije su istakli da je država na ispitu.

"Shodno principima vladavine prava i osude pokušaja prekrajanja istorije i rađanja starih nacionalizama, možemo reći da je država na ispitu, poput stare partizanske vojne doktrine: ”Prozor danas ne smije pasti“, ne bi li razumjeli važnost istrajavanja na rješavanju ove mučne pojave", naveli su iz LP.

Poručuju da se mora odbraniti integritet i nepovredivost državnog i opštinskog vlasništva koje je javno dobro.

"Odnosno sačuvati dostojanstvo države i svih njenih građana, pa ako neko želi da organizuje provocirajuće proslave, neka druženja organizuje u svom privatnom objektu", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније