Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

08. 11. 2018. 06:56   >>  17:51 8

TANOK

Razočaran što Demokrate i Ura nastavljaju bojkot

Poslanik Evropskog parlamenta Čarls Tanok pozdravio je formiranje skupštinskog Odbora za reformu izbornog i drugih zakonodavstava, navodeći da je razočaran odlukom Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA što ne žele da učestvuju u radu tog tijela.

 

“Pozdravljam formiranje Odbora za reformu izbornog i drugih zakonodavstava u Skupštini Crne Gore, koja će biti u stanju da sprovede preporuke OEBS / ODIHR-a. Iako je postojeći zakon dovoljan da podrži sve osnovne slobode, pojasni tačne datume izbornih kampanja, obezbjeđuje dalju transparentnost finansiranja kampanje i korištenja državnih resursa i obezbijedi veću konzistentnost u odlučivanju Državne izborne komisije, doprinijeće obezbjeđenju većeg povjerenja birača. Nadam se i da će se pitanje 'izbornog zamora', povezanog sa kontinuiranim ciklusom lokalnih izbora, takođe preuzeti kao dio njegovih diskusija, u cilju grupisanja izbora. Očigledno je da bih volio da vidim sve partije učestvuju u Odboru za reformu izbornih zakona, pa sam razočaran što vidim da su Demokrate i URA odlučili da ne učestvuju i nastavljaju bojkot parlamenta”, kazao je Tanok za Dnevne novine.

Skupština Crne Gore usvojila je 30. oktobra odluku o obrazovanju Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, koju su predložili poslanici vladajuće koalicije Branimir Gvozdenović i Genci Nimanbegu.

Odbor će ima 14 članova, odnosno po sedam poslanika parlamentarne većine i opozicije.

Odbor će, kako je obrazloženo, biti formiran radi optimizacija sveukupnog ambijenta u kome će se održavati naredni izborni ciklusi, implementacija preporuka OEBS/ ODIHR povodom parlamentarnih izbora 2016. i predsjedničkih izbora prošle godine i preporuka iz Izvještaja Evropske komisije o napretku i jačanje povjerenja javnosti u izborni proces.

Svakom klubu poslanika pripašće po jedno mjesto u Odboru, a preostali dio biće raspoređen proporcionalno snazi stranke u parlamentu

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније