Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

08. 11. 2018. 11:38   >>  11:16 7

SDP POZIVA

Bečić da objasni prisustvo Demokrata u Budvi

Socijademokratska partija (SDP) pozvala je lidera Demokrata Aleksu Bečića da obavijesti javnost da li je predstavnik te partije uz njegovu saglasnost prisustvova skupu u Budvi na kojem je obilježen vijek od održavanja Podgoričke skupštine.

"Prisustvo visokog predstavnika Demokrata na jučerasnjem skupu u Budvi, u organizaciji udruzenja 'Srpski narod Boke', uz poruke sa skupa koje duboko vrijeđaju crnogorsku drzavu i njen građanski koncept, sve su prilike, demantuju više puta saopšten stav ove partije da ih identitetska pitanja ne interesuju", saopštio je SDP. 

Poruke o "ujedinjenju srpskih zemalja i oslobađanju srpskog mora", navode iz SDP-a, "neodoljivo podsjećaju na devedesete godine prošlog vijeka i politiku velikodržavlja i nacionalizma koja je zapalila bivšu Jugoslaviju".

"I akteri su manje više isti kao i tada, samo djelimično čudi sto ce na takvom skupu, u prvom redu, predstavnik partije koja sebe smatra građanskom. Poruke koje su se čule sa skupa, a i sama ideja i koncept ovih okupljanja, imaju samo jedan cilj - da manipulisanjem istorijom dodatno podijele građane, pa se pitamo što ce na takvom skupu neko čiji je slogan 'Pobjede, a ne podjele'. Ako je predstavnik Demokrata bio kojim slučajem u zabludi, pa došao na ovaj skup u dobroj namjeri, onda ga je morao napustiti čim je čuo brojne uvrede na račun Crne Gore ili recimo poruka 'o oslobađanju srpskog mora i ujedinjenju srpskih zemalja'", saopšteno je iz SDP-a.

Istakli su da se "na osnovu svega nameće zaključak da Demokrate, po pitanju istorijskog trajanja i odnosa prema građanskom konceptu države, misle, nažalost, isto kao i DF".

"Pozivamo predsjednika Demokrata Aleksu Bečića da saopšti javnosti da li je njihov predstavnik prisustvovao, uz njegovu saglasnost, ovom
skupu, na kojem se vrijeđala Crna Gora. Ako se ne ogradi od prisustva onda će biti jasno da suštinski misli jednako kao govornici i organizatori skupa", saopštio je SDP.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније