Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.P. ]

08. 11. 2018. 14:50 >> 14:44
16

IVANČEVIĆ PORUČIO

Vlast ne smije da odćuti nacionalističke poruke mržnje

Teško je shvatiti i prihvatiti, da nosioci vlasti u Crnoj Gori ćute na otvorene i jasne poruke kojima se afirmišu odluke sramne Podgoričke skupštine i najavljuje njeno novo urnisanje u budućnosti, poručio je član Političkog savjeta Crnogorske Dragan Ivančević.

Sasvim očekivano i predvidljivo, kako kaže, skupovi kojima se proslavlja stogodišnjica Podgoričke skupštine i sramno satiranje sopstvene države, pretvaraju se u izlive nacionalističke mržnje prema državi Crnoj Gori i svemu što je crnogorsko.

"Sadržaj izrečenih poruka na ovim skupovima ledi krv u žilama svakog razumnog i lojalnog građanina ove zemlje, a predstavnici vlasti u našoj državi ćute", naveo je on u izjavi dostavljenoj medijima.

Ako neko kaže: „Gore glavu srpski narode, prošli su svi okupatori, pa će i ovi. Ničija nije gorela do zore“, a vlast na to ostaje ravnodušna i nijema, glasno i jasno želimo poručiti da njeno takvo ponašanje vrijeđa dostojanstvo svakog razumnog građanina koji ovu zemlju osjeća svojom, navodi Ivančević.

S obzirom na to da se, kako kaže, dobro zna da se nijedan javni skup ne može održati bez prethodno dobijene dozvole od strane Uprave policije, ne možemo, smatra, da se ne zabrinemo u kakvoj to državi i društvu živimo.

"Ako vlast i njeni organi tolerišu ovakvo sramno buđenje duhova prošlosti, ovakav govor mržnje i otvorene prijetnje budućih satiranja Crne Gore, moramo se zapitati i zabrinuti kuda to ide Crna Gora".

Ivančević poručuje da vlast dobro zna ko stoji iza ove, kako se navodi u izjavi, sramne organizacije i organizaciono i finansijski, ocjenivši da joj je dobro poznato da to nije naivno politikanstvo, već ozbiljan atak na državu Crnu Goru i sve njene vrijednosti.

"Znaju oni dobro da sadržaj izrečenih poruka podliježe ne samo društvenoj kritici, nego ozbiljnoj sumnji u krivično djelo, pa nam ostaje da vidimo, na koji način će se baviti posljedicama ovakvih nepočinstava".

Ivančević je poručio da Crnogorska otvoreno poziva vlast u Crnoj Gori da ne bude nijemi posmatrač.

"Prije svega, zbog svih nas koji ovu državu volimo iznad svega i jer rezervne domovine nemamo. Ne smije se više ćutati, koliko god sve ovo i odgovaralo aktuelnoj vlasti radi sigurnog opstanka u budućnosti jer siguran opstanak obezbijeđen na strahu svojih podanika nije garancija svijetle budućnosti ove zemlje".

Iz ove partije su poručili da je neophodna reakcija države na nacionalističke poruke mržnje i prijetnje, jer, kako kažu, društva i narodi koji nijesu izvukli pouke iz svoje istorije, dozvoljavaju da im se takva istorijska dešavanja vrate kao bumerang u svojim najgorim oblicima.

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније