Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

08. 11. 2018. 14:10 >> 14:23
16

KRAPOVIĆ PORUČIO

Nisam predstavljao ni partiju, ni Opštinu, već sebe

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović kaže da na skupu, 100 godina oslobođenja Budve i Boke pod motom „Pokoljenja djela sude“, nije predstavljao ni partiju, ni Opštinu Budva, već sebe lično. U reagovanju navodi i da Boka i primorije iz 1918. godine nemaju veze sa Podgoričkom skupštinom koju, kako dodaje, nije, niti će proslavljati.

Krapović kaže da nema namjeru da se bilo kome pravda, a pogotovo ne onima čija su saopštenja i djelovanje, kako navodi, praktično isti kao i djelovanje drugih koji su pokušali da zloupotrijebe skup povodom 100 godina od Velikog rata.

Iz DPS-a su poručili da je prisustvo predsjednika i drugih čelnika Opštine na skupu u Budvi sramota i zastiđe za sve partije koje čine vlasti u Budvi. Socijademokratska partija (SDP) pozvala je lidera Demokrata Aleksu Bečića da obavijesti javnost da li je predstavnik te partije uz njegovu saglasnost prisustvova skupu u Budvi.

“Na skupu nisam predstavljao ni partiju, ni opštinu Budva, niti sam izdvajan i najavljivan oficijelno. Predstavljao sam sebe lično i bio sam tamo da odam počast 1049. Budvana koju su učetvovali u Velikom ratu, od kojih su neki i moji preci. Opšte je poznata činjenica da nismo dozvolili da Opština učestvuje u ovakvim proslavama, jer nisu svi građani Budve i Crne Gore blagonakloni prema tome. Takođe, nijedan jedini cent građana Budve nije otišao na ovu proslavu. To što su organizatori dozvolili da jedan dio učesnika zloupotrijebi ovaj jubilej i uputi neprimjerene poruke, sa kojima se ne slažem, to je njihov problem”, navodi Krapović.

On navodi i da nema problem ni sa ondašnjom Crnom Gorom, ni sa današnjom.

“Ako mene želite da pitate za stav, reći ću vam da je za mene Budva i more pod Budvom crnogorsko i nema potrebe da ga bilo ko oslobađa. Međutim, ne treba zaboraviti da je Crna Gora država svih njenih naroda jednako, pa tako i Srba”, navodi Krapović u reagovanju.

Kaže i da poštuje državu Crnu Goru, jedinu državu koju ima i smatra da je svojim službovanjem na mjestu predsjednika Opštine potvrdio lojalnost Crnoj Gori.

“Jesu li to uradili DPS-ovi predsjednici opština tokom zadnjih 20-tak godina? Je li patriotizam to što su oni radili? Kome vi to upućujete gospodo iz DPS-a? Je li Dragan Krapović jurišao na Dobrovnik, deportovao ljude u smrt, prodavao gorivo po ratnoj Bosni europejci? Je li tvorac “rata za mir”?”, naveo je Krapović.

Na optužbe iz SDP-a, odgovara da lider Demokrata Aleksa Bečića nema veze sa ovim dešavanjima.

“SDP-ovo političko strvinarenje i pokušaj sticanja jeftinih poena neću komentarisati, ali im poručujem da ako im nešto nije jasno neka dođu da me pitaju, što bi naši stari rekli “u po dana, u po noći”, naraspolaganju sam im! Ako me pitate o nekim ljudima koji su bili na skupu, moram reći da sa njima nemam ništa, kada god moram biti u njihovom prisustvu trudim se da to bude što kraće”, naveo je Krapović.

Poručuje i da svoj stav neće nametati drugima.

“Neki od prisutnih sinoć i dio poruka sa skupa, nažalost ružnih i neprimjerenih je potpuno identičan današniim saopštenjima i porukama koje su poslate iz DPS-a. Imam svoj stav koji kao normalan čovjek neću nametati bilo kome, ali ću ja držati do njega bez uvijanja i licemjerstva. Dakle, da zaključim, ja mislim da nisu u pravu ni DPS i Milo Đukanović na jednoj, ni njihovi bivši dugogodišnji koalicioni partneri SDP i Ranko Krivokapić , ali ni oni budući poput Andrije Mandića i DF-a na drugoj strani i niko mi neće držati lekcije iz morala, a pogotovo ne oni”, zaključio je Krapović u reagovanju.

Pejović: Na skupu sam predstavljao sebe  

I Mijomir Pejović iz Demokrata poručio je da je sinoć na skupu u Budvi bio isključivo u svoje ime i u ime svoje porodice.

"Moja pripadnost političkoj partiji nema apsolutno nikakve veze sa mojim pojavljivanjem na sinoćnjoj proslavi. Demokrate su ljudi koji baštine slobodu mišljenja i opredjeljenja, i ja sam kao pojedinac slobodan da prisustvujem proslavama kojima želim. Međutim, zbog malicioznih i tendecioznih istupa DPS-a i njegovih satelita, i SDP-a, koji na sijanju nacionalizama pokušavaju da sebi obezbjede primitivnu žetvu, još jednom naglašavam da se na sinjoćnoj proslavi nisam pojavio u ime Demokrata ili kao predstavnik građana, već isključivo kao Mijomir Pejović, stanovnik Budve", poručio je Pejović.

 

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније