Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

08. 11. 2018. 17:22 >> 17:06
3

URA OSUDILA

Skup u Budvi negira građanske temelje CG

Budvu i more ispod nje nemate od koga da oslobađate, jer su odavno slobodni, a politiku mržnje i podjela držite podalje i od Budve i od Crne Gore, navodi se u saopštenju GP URA. Ta politička partija osudila je poruke sa sinoćnjeg skupa u Budvi.

"Sav karikaturalni šovinizam koji je na njemu promovisan, a koji negira građanske temelje Crne Gore i na velika vrata pokušava vratiti nacionalnu histeriju koja je naše društvo već toliko puta skupo koštala," navodi se u saopštenju te partije. 

Vraćanje na fatalne velikonacionalne pozicije, u ime kojih se decenijama rastače građansko biće našeg društva, ruše svi mostovi i produbljuju rovovi, našem već podijeljenom i osiromašenom društvu ne mogu donijeti ništa dobro, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA je podsjetila da "nikada ne smijemo dozvoliti, da se borba protiv kriminalnog DPS-a izjednači sa borbom protiv države Crne Gore, koja je decenijama predmet čerupanja i potkusurivanja, već da svi imamo dužnost da branimo njen ustavni poredak i građanski karakter".

"Jer je Crna Gora postojala mnogo prije i jer će postojati mnogo poslije sijamskih blizanaca u DF-u i DPS-u, koji se dogovorno vraćaju na fabrička podešavanja sa početka devedesetih godina, ne bi li u drugi plan bacili sve štetne procese u kojima zajedno učestvuju. Kao građanska partija, poštujemo i zastupamo prava svih etničkih zajednica u Crnoj Gori, ali ne dozvoljavamo da se bilo ko igra sa njenom državnošću i da se, kao prije par decenija, izruguje njenoj istoriji i tradiciji", ukazali su u pokretu URA.

URA podsjeća i na samu karikaturalnost skupa, na kome organizatori uz pjesmu "Onamo, namo", slave dan kada je dinastiji Petrović zabranjen povratak u Crnu Goru.

"Jer sijamskim blizancima iz DF-a i DPS-a istorija služi za jednokratnu upotrebu, kako bi se upotpunio njihov šovinistički folklor i radikalizovala već besmislena priča. Zbog toga je sinoćnjem skupu nedostajao samo i glavni organizator, Milo Đukanović, kao trodecenijski svjetski šampion konvertitstva i potpaljivanja narodnih masa. To bi uostalom bilo i poštenije, jer više niko nema dilemu da su se dva krila nekadašnjeg DPS-a opet ujedinila, a da DF ne može dočekati da ozvaniči staru romansu", ukazali su u pokretu URA.

U pokretu URA naglašavaju da će ta partija ostati na kursu moderne evropske politike, koja uprkos najprizemnijim podvalama i temama koje nameću dva retrogradna pola političke scene u Crnoj Gori, mora trijumfovati.

"A onima koji su putem sknadaloznih video-poruka i nacionalističkih govora mržnje iz Beograda pokušali da negiraju Crnu Goru posebno poručujemo:  i sav karikaturalni šovinizam koji je na njemu promovisan, a koji negira građanske temelje Crne Gore i na velika vrata pokušava vratiti nacionalnu histeriju koja je naše društvo već toliko puta skupo koštala, navodi se u saopštenju te partije.  Boka i Budva su dio suverene i međunarodno priznate Crne Gore, a to više niko ne može dovesti u pitanje", zaključili su u pokretu URA.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније