Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.P. ]

09. 11. 2018. 14:41 >> 14:57
5

RUSI DOBRODOŠLI

Milačić: Zaharova potvrdila naše stavove

Prisustvo ruskog diplomate na svečanosti povodom formiranja Inicijativnog odbora Prave Crne Gore u Podgorici, nije protivno Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima iz 1961. godine, kazala je portparolka Ministarstva Inostranih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova na pres konferenciji, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Povodom, kako se navodi u saopštenju, novih izliva antiruske histerije od strane crnogorskog režima, predsjednik ove partije Marko Milačić kazao je da ih reagovanje Zaharove dodatno ohrabruje u stavu koji su utemeljili i u svom programu, da žele da gaje bratske i specijalne odnose sa Srbijom i Rusijom, a sa svim ostalim – prijateljske.

"S tim u vezi, prisustvo ruskog diplomate na našoj svečanoj sjednici, koje je zapravo i podstaklo obraćanje ruske zvaničnice Zaharove, je stvar na koju smo ponosni i stvar koja ne predstavlja miješanje u unutrašnju politiku naše države, niti se kosi za zakonima Crne Gore, niti sa međunarodnim diplomatskim konvencijama", saopštio je Milačić.

Poručio je i da ima poruku za crnogorski režim, koji, kako kaže, već dugo vodi neopisivu hajku protiv zvanične Rusije, ali i ruskog naroda nastanjenog u Crnoj Gori.

"Umjesto demokratije, koje su vam puna usta, vi hoćete da zabranite Pravoj Crnoj Gori da pozove predstavnike bratske zemlje na naše svečane skupove. Moramo vas razočarati. Predstavnici ambasade Ruske Federacije, ali i ruski narod su, kao naša viševjekovna braća, uvijek više nego dobrodošli u našoj kući - Pravoj Crnoj Gori." zaključio je Milačić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније