Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

09. 11. 2018. 20:22 >> 20:06
4

15. NOVEMBRA

Konsultacije u Crnogorskoj zbog proslave u Budvi

Lider Crnogorske Vladimir Pavićević zakazao je za 15. novembar konsultacije sa čelnicima budvanskog odbora te partije, o posljednjim dešavanjima u tom gradu. Ostale partije koje čine vlast u toj opštini smatraju da proslava stogodišnjice oslobođenja Boke kotorske i ujedinjenja i poruke koje su se tamo čule, nijesu razlog za preispitivanje tamošnje vladajuće koalicije.

Nakon proslave stogodišnjice oslobođenja Boke kotorske i ujedinjenja, kojoj je osim DF-a prisustvovao i predsjednik opštine Dragan Krapović iz Demokratske, a što su osudili i njihovi koalicioni partneri na lokalnom nivou, Crnogorska će se ozbiljnije pozabaviti, kako je kazao za TVCG Vladimir Pavićević, novim okolnostima. 

“Ja sam zakazao za četvrtak u BD konsultacije sa predsjednikom našeg budvanskog odbora, Bulatovićem, potpredsjednicima našeg odbora u Bzudvui, Todorović i Ivančevićem i mi ćemo tu da razgovaramo o novim okolnostima koje imamo u BD”, naglasio je on.

Moguće je da nakon toga organizuju i sjednice predsjedništva kako na državnom tako i na lokalnom nivou. Važno im je, kako su kazali, da svaka odluka bude racionalna.

“Važno je da se malo smire strasti i da u proces odlučivanja uključimo mnogo više pamet a manje vrelu krv”, naglasio je Pavićević.

Iako događaje iz Budve smatraju velikom greškom, u Građanskom pokretu URA smatraju da su u Budvi postignuti i finansijski i drugi rezultati. Zato, kako su istakli, ne postoji potreba preispitivanja koalicije.

 “Ovo sve što smo imali prilike nažalost da gledamo, pa i činjenicu da su tu bili i neki aktuelni predstavnici lokalne vlasti, smatramo velikom omaškom, problemom, ali smo svjesni i ograda koje su oni učinili i čini mi se da ćemo svi zajedno ipak morati da pokušamo da radimo malo više u korist ekonomskog i društvenog boljitka ovog grada”, poručila je Božena Jelušić iz URE.

Ni ostali koalicioni partneri ne smatraju da bi zbog posljednjih dešavanja u Budvi trebalo preispitivati koaliciju.

“Ako bi se preispitivala koalicija zbog 100 godina od Prvog svjetskog rata, SNP bi se odrekla svojih predaka. A SNP se nikad neće odreći svojih predaka”, poručio je Krsto Rađenović iz SNP-a,

Lucija Đurašković iz Demosa je naglasila da su postojala i važnija dešavanja koja su mogla da rezultiraju preispitivanjem koalicije, "posebno kad je riječ o DEMOS-u, koja praktično danas nažalost vrlo rijetko prisustvuje sastancima koalicije” 

Iz SDP-a su saopštili da je "svima poznato da je Budva lokalna sredina u kojoj je vrh DPS-a postao organizovana kriminalna grupa Svetozara Marovića koja je prema riječima glavnog specijalnog tužioca oštetila državu za stotine miliona eura. Ta činjenica limitira mogućnosti formiranja lokalne vlasti u Budvi u određenom vremenskom periodu". 

Iz SDP-a su ponovili da očekuju da se Demokratska Alekse Bečića politički odredi o prisustvu potpredsjednika Mijomira Pejovića i predsjednika Opštine Dragana Krapovića na takvom skupu, kako si istakli, poražene velikodržavne i šovinističke politike.

Tanja Perović, TVCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније