Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

09. 11. 2018. 21:33   >>  21:04

GVOZDENOVIĆ PORUČIO

Podrška međunarodnih organizacija Odboru veoma bitna

Podrška međunarodnih organizacija Odboru za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva veoma je bitna, ocijenio je potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović, i pozvao predstavnike ODHIR-a da se uključe u rad tog tijela u najranijoj fazi.

Gvozdenović se danas sastao sa šefom odjeljenja za izbore ODIHR-a, Aleksandrom Šlikom, ekspertom ODIHR-a Raulom Muresanom, kao i sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Mariz Devije i savjetnicom za vladavinu prava i evropske integracije pri delegaciji EU u Crnoj Gori, Barbarom Rotovnik.

Kako je saopšteno iz Skupštine, povod sastanka bio je novoformirani Odbor za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kojim će predsjedavati Gvozdenović.

On je upoznao sagovornike sa cjelokupnim procesom incijative i formiranja odbora, kao i modelom budućeg funkcinisanja tog tijelaa.

„Gvozdenović je istakao da mu je žao što pojedine partije neće uzeti učešće u radu odbora“, kaže se u saopštenju.

Kad je u pitanju model rada koji će Gvozdenović u svojstvu predsjedavajućeg odborom predložiti, svaki od članova Odbora će se baviti određenim konkretnim zadatkom u okviru nadležnosti Odbora, kroz rad u pododborima.

Formalni pristup, prema riječima Potpredsjednika, biće zatupljen u svim aspektima rada odbora.

Istakavši važnost implementacije preporuka i praksi međunarodnih organizacija i institucija kao što su ODIHR i Evropska komisija, Gvozdenovića je ocijenio da je formiranje Odbora jedan od činilaca koji može doprinijeti bržem ulasku Crne Gore u Evropsku uniju.

„Gvozdenović je rekao da je podrška međunarodnih organizacija veoma bitna i pozvao predstavnike ODHIR-a da se uključe u rad odbora u najranijoj fazi“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su predstavnici ODHIR-a pozdravili i podržali formiranje odbora i izrazili zadovoljstvo zbog poziva za učešće u njegovom radu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније