Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 11. 2018. 19:18   >>  19:02 3

DEMOKRATE POZIVAJU

"Pokazati bunt protiv nacionalističke histerije"

Demokrate pozivaju građane svih vjera i nacija na sveopšti bunt protiv nacionalističke histerije koju ovih dana, kako navode, pomahnitalo šire Andrija Mandić, Neđeljko Rudović i R.K..

Podsjetimo, nezavisni poslanik u Skupštini Crne Gore Neđeljko Rudović je pozvao sve opozicione prozapadne strukture u Crnoj Gori za pronalažanje zajedničkog odgovora na nacionalističku histeriju koja dolazi iz krugova bliskih SPC i dijelu opozicije a koja je kulminirala skupom u Budvi.

"Valjda je svima jasno da se sve ovo radi po nalogu Mila Đukanovića. Za potrebe nacionalističke histerije u kojoj je Đukanović jedino naučio da se snalazi, njegovi izvođači radova u posljednje vrijeme pomahnitalo šire mržnju među građanima i među braćom. Poruke koje šalju ni u čemu se ne razlikuju od poruka sa raznih nacionalističkih skupova kojima su, pored pomenutog, i Rudović i R.K. prisustvovali ili ih organizovali. Međutim, ni to im nije dovoljno, nego u svoj nacionalistički brlog žele da uvuku i nas koji ne želimo da unosimo zlu krv među braćom", navode Demokrate.

Kako dodaju, razlika između Rudovića i R.K, sa jedne, i Mandića, sa druge strane, samo je u nacionalnom predznaku.

"Ovi navodni branioci države zapravo su rušitelji njene državnosti, njenih crkava, njenih džamija, njenih katedrala, našeg suživota sa drugim narodima i vjeroispovijestima. Za taj perfidni naum pokušavaju da iskoriste jedan skup i određene poruke koje su se na njemu izrekle, iako su Krapović i Pejović jasno i više puta saopštili da su skupu prisustvovali isključivo u svoje lično ime, te da Demokrate nemaju nikakve veze sa tim činom i niihovom odlukom, kao i da se gnušaju dijela poruka koje su čuli, a naročito onih koje su mediji istakli u prvi plan", dodaju Demokrate.

Demokrate ih pozivaju da "jednom za svagda" odu sa političke scene Crne Gore i ostave, kako kažu, ovaj napaćeni narod da živi u suživotu i miru među braćom i ljudima drugih vjera i nacija.

"Nacionalizam koji šire je najopasnije oružje protiv svog naroda i svoje države. Oni, antisrbi, anticrnogorci, antibošnjaci, antihrvati, antialbanci, antimuslimani, antidemokrate i antievropejci su spremni kao zapete puške da zaigraju na konceptu negiranja nacija kojima ne pripadaju kad god Đukanović uzme konce u svoje ruke", zaključuju Demokrate.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније