Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

11. 11. 2018. 14:49 >> 14:32

U ROŽAJAMA

Koaliciju sa državnog nivoa "spuštaju" na lokalni

Opštinski odbor Bošnjačke stranke u Rožajama podržao je predlog o formiranju koalicije sa DPS-om i SD-om.

Opštinski odbor Bošnjačke stranke u Rožajama, jednoglasno je donio odluku o pokretanju razgovora sa koalicionim partnerima na državnom nivou o formiranju koalicije na lokalnom nivou. U tom cilju formiran je i pregovarački tim od šest članova koji će u narednom periodu obavljati razgovore sa predstavnicima OO DPS-a i SD-a.

Na taj načina, nakon skoro pola godine od lokalnih izbora na kojima je BS, od 34 mandata u lokalnom parlamentu osvojila 19, odnosno mogućnost da sama formira lokalnu vlast, ispoštovan je stav predsjedništva BS-da je zarad razvoja lokalnih sredina, veoma važno politički savez sa državnog nivoa prenijeti na lokalni nivo,što je u stvari bila jasna preporuka da se u rožajskoj opštini sagleda mogućnost formiranja koalicione vlasti.

Predsjednik Odbora u Rožajama, Rahman Husović, prije usvajanja prijedloga o pregovorima, kazao je da BS, iako na lokalnom nivou ima apsolutnu vlast, treba da načini korak prema saradnji sa opozicionim partijama u opštini koje su se pokazale kao stabilni i korektni politički partneri na državnom nivou u cilju daljeg zajedničkog djelovanja koje će biti u interesu svih građana. Husović je između ostalog iznio zapažanje da fokus lokalne vlasti, u narednom periodu, treba da bude na ubrzanju razvoja svih oblika infrastrukture i unapređenju životnog ambijenta građana što se jedino može postići, kako je rekao, zajedničkim zalaganjima svih društvenih subjekata. Odgovoran odnos prema vlasti i društveno- politička saradnja na svim nivoima garantuju dostizanje cijeva koji su u skladu sa napretkom kako lokalne zajednice tako i države-zaključio je Husović.

Predsjednik OO DPS-a, Bećir Kalač je kazao da su oni očekivali takvu odluku BS.

"Praktično od završetka lokalnih izbora,postojali su kontakti izmedju nas i ljudi iz BS,gdje je bilo neformalnih razgovora o sklapanju koalicije.Smatram da je ovo dobra stvar za Rožaje i očekujem korektne pregovore. Mi, naravno nećemo ući u kolaliciju po svaku cijenu, dakle bez definisanih principa ali očekujem da će to biti prihvaćeno i da ćemo formirati dobru vlast koja će imati kapaciteta da prevazidje postojeće teškoće u cilju stvaranja boljeg ambijenta za život gradjana ove opštine", rekao je Kalač.

I prvi čovjek lokalnog SD Faruk Kalač je kazao da su očekivali ovakav stav OO BS.

"Još od trenutka kada je predsjedništvo BS-a izašlo sa stavom da treba koaliciju sa državnog nivoa spustiti na lokalni, odnosno napraviti koaliciji BS,DPS-a i SD-a, mi smo očekivali poziv lokalnog odbora BS-a da udjemo u tu priču. Mi smo spremni da uđemo tu priču jer nam je interes da se zaustave negativni trendovi u ovoj opštini. Naravo,očekujemo iskren odnos BS i da saradnju pravimo na jasno definisanim principima", rekao je Kalač.

Faruk Kalić, RCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније