Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B92, rtcg.me ]

11. 11. 2018. 18:11   >>  17:51 38

VULIN MARKOVIĆU

"Ne prenosite mržnju na potomke"

Ako već ne umijete da se ponosite precima, ne prenosite mržnju na potomke, poručio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je da današnji dan – stogodišnjicu od završetka Prvog svjetskog rata – Crna Gora dočekuje sa podijeljenim osjećanjima: kao datum pijeteta prema svim tim žrtvama, ali i kao datum nakon kojeg je sa svjetske mape nestalo ime Crne Gore.

"Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ima pravo da ponižava svoju zemlju, ali nema pravo da laže o Srbima i da od Srbije pravi okupatora. Ako je odlučio da pljuje na svoje pretke, neka ostavi na miru naše, i ako ne poštuje žrtve svog naroda, neka ne vrijeđa srpske žrtve", rekao je Vulin.

Vulin je poručio Markoviću i da ako se "ne ponosi precima, ne prenosi mržnju potomcima".

"Ako se stidi serdara Janka Vukotića, neka ga prepusti srpskom pamćenju, mi ćemo ga sačuvati. Ako se stidi Mojkovačke bitke, neka je pripiše Srbima, mi ćemo se ponositi. Lažite sebe da ste bili okupirani od Srbije ako vam je tako lakše da objasnite zašto ste devedeset godina govorili o sebi kao Srbima i zašto ste devedeset godina dijelili jedno ime i jedan jezik sa Srbima koje sada tako sramno blatite, ali nemojte lažima da unosite mržnju među narodima koji su vjekovima maštali da žive zajedno i slobodno. Ako već ne umijete da se ponosite precima, ne prenosite mržnju na potomke", zaključio je Vulin.

Пратите нас на

Коментари38

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније