Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

13. 11. 2018. 09:55 >> 09:30

"RJEŠENJE POSTOJI"

Barske Demokrate za promjenu lokacije vrtića

Klub odbornika Demokrata podržao je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Opštine Bar inicijativu za promjenu lokacije na kojoj će se graditi gradski vrtić.

"Posljednjih dana predstavnici vladajuće koalicije vršili su politički pritisak u javnosti kako bi se izazvao osjećaj krivice za one koji podrže inicijativu za izmjenu lokacije. Poruka nosilaca vlasti bila je da će građani biti krivi ukoliko Bar ne dobije vrtić u narednih pet ili više godina", saopštile su Demokrate.

Kako su kazali, plašiti javnost da će sredstva dobijena od Banke za razvoj Savjeta Evrope biti oduzeta Baru i data nekoj drugoj opštini je "nešto što treba da bude još jedan argument za nametnuti strah, u koji ne želimo da vjerujemo, jer do toga neće doći".

"Dakle, ako ima iskrene volje da se ova inicijativa usvoji sve se može riješiti i dogovoriti. Naravno, odgovornost i umješnost je na onima koji su na vlasti. Glasanje o ovoj inicijativi je odloženo za četvtak jer DPS nije imao stav. Ne po pitanju da li treba graditi na ovom mjestu, posjeći čemprese i srušiti amfiteatar, već isključivo od bojazni da li je građevinska dozvola i sadašnji DUP u skladu sa zakonom. Ovo implicira da u DPS-u pozdravljaju nastavak gradnje, ako je zakon ispoštovan, odnosno da neće podržati inicijativu građana", naglasile su Demokrate.

Iz te partije su istakli da se za vrtić mora naći druga lokacija, te da rješenje postoji ali je za njega potrebna dobra volja onih koji odlučuju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније