Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

13. 11. 2018. 18:39   >>  18:28 2

ZELIOLI - NIKOLIĆ

Crna Gora predvodnik evropskih integracija

Povratak većeg dijela opozicionih poslanika u Parlament je pozitivan iskorak za demokratiju u Crnoj Gori, a dogovor vlasti i opozicije o raspodjeli mjesta u radnim tijelima Skupštine, uključujući i formiranje Odbora za unapređenje izbornog zakonodavstva, zaslužuje čestitke, poručio je ambasador Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli na sastanku sa predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrijom Nikolićem.

Zelioli je istakao da zvanična Italija prepoznaje Crnu Goru kao predvodnika procesa evropske integracije, te izrazio otvorenost za nastavak italijanske podrške daljem razvoju i reformskom putu Crne Gore, posebno kada su u pitanju najzahtjevnija pregovaračka poglavlja 23 i 24.

Ističući da je Italija dokazani prijatelj Crne Gore, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić zahvalio je ambasadoru Zelioliju na snažnoj podršci koju Italija pruža Crnoj Gori na planu integracije crnogorskog društva u razvijenu evropsku zajednicu.

Nikolić je istakao da Crna Gora predstavlja prozor Evrope prema Zapadnom Balkanu, te da naša država ima neprikosnoveni interes da uspješno usvoji vrijednosti savremene Evrope.

U tom smislu, Nikolić je podijelio zabrinutost sa italijanskim ambasadorom, povodom neriješenih pitanja na Zapadnom Balkanu i pozvao na angažovanije djelovanje Evropske unije u promociji svojih politika među zemljama regiona.

Ambasador Zelioli je naglasio da je za Italiju od presudnog značaja stabilnost Zapadnog Balkana, te je apostrofirao odličnu regionalnu saradnju koju Crna Gora baštini kao doprinos bezbjednosti, stabilnosti i boljoj budućnosti svih država regije.

“Na sastanku su takođe razmatrane mogućnosti za nastavak već uspostavljene, kvalitetne parlamentarne saradnje, kroz saradnju radnih tijela nadležnih za međunarodne odnose, te uspostavljanje redovne komnikacije između crnogorskih i italijanskih parlamentaraca što je preduslov za bolje međusobno razumijevanje i obostrani napredak”, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније