Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 11. 2018. 15:06 >> 14:41
1

SDP SAOPŠTIO

Evropski parlamentarci podržali stavove Krivokapića

Poslanici evropskog Parlamenta su na današnjem sastanku POSP-a prihvatili neke od ključnih amandmana predsjednika SDP i člana POSP-a Ranka Krivokapića, saopšteno je iz SDP-a.

"Evropski parlamentarci su podržali stavove predsjednika SDP povodom izostanka razultata u istrazi napada na Oliveru Lakić, situacije u RTCG i nedavnih političkih smjena u Javnom servisu i obaveze izbora novog Savjeta RTCG. Takođe Evropski parlamentarci su podržali stavove SDP vezano za ukazivanje na fenomen „zarobljene države“ koji je prisutan u Crnoj Gori i zemljama regiona, kao i stav o potrebi zaštite rijeke Tare s obzirom da postoje kredibilne tvrdnje i dokazi da se na jednom dijelu izgradnje autoputa sprovodi neprimjerena devastacija korita rijeke Tare", saopšteno je.

Kazali su da je podržan i stav predsjednika SDP o budžetskom deficitu koji postoji u prethodnih 10 godina.

"SDP podsjeća da se radi o ključnim pitanjima oko kojih postoji puna saglasnost naše partije i poslanika u evropskom Parlamentu. Posebno ističemo da su u odnosu na ova pitanja predstavnici vlasti glasali protiv, tako da smo na jednoj strani imali SDP, zajedno sa evropskim parlamentarcima, a na drugoj strani DPS. Podsjećamo takođe da su i na prethodnoj sjednici POSP stavovi SDP uglavnom bili podržani od naših evropskih partnera, kao i da su i tada predstavnici vlasti bili protiv. SDP kao jedina od osnivanja autentična proevropska parlamentarna partija će nastaviti da zahtijeva i obezbjeđuje podršku naših prijatelja iz EU i u narednim fazama, posebno u dijelu rada u okviru privremenog skupštinskog odbora na obezbjeđenju uslova za fer izbore", zaključeno je iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније