Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

20. 11. 2018. 07:27 >> 07:04
8

BULAJIĆ OCIJENIO

Crkva i ćirilica od vitalnog značaja za Novu

Lideri i članstvo Demokratskog fronta (DF) pod konstantnim su pritiskom i progonom. Čitava javnost je svjedok sprovođenja više montiranih političkih procesa koji se vode protiv najistaknutijih predstavnika i drugih funkcionera DF-a, ali i njihovih porodica, smatra potpredsjednik Nove srpske demokratije i poslanik DF Strahinja Bulajić.

 

On je naglasio da je Privremeni odbor za reformu izbornog zakonodavstva tek imao prvu konstitutivnu sjednicu i da ih, izvjesno, očekuje veliki i naporan posao.

"Da bi se sprovodilo nadgledanje eventualnog dogovora oko novog izbornog zakonodavstva, logično je da bi, prije svega, trebalo da se dođe do samog dogovora. U ovom momentu niko to sa sigurnošću ne može da garantuje", istakao je Bulajić za Dan.

Bulajić podsjeća da nije tajna da između najjačih parlamentarnih političkih subjekata, DPS-a i DF-a, postoji nepovjerenje.

"Kao ozbiljan i odgovoran politički subjekat, DF daje šansu dijalogu. Ne dijalogu kao literarnoj ili pozorišnoj formi, već političkom dijalogu između odgovornih izabranih narodnih predstavnika o veoma važnoj temi, koja je i jedan od ključnih faktora tog nepovjerenja", rekao je Bulajić.

Ponovio je da su lideri i članstvo DF-a pod konstantnim pritiskom i progonom.

"Čitava javnost je svjedok sprovođenja više montiranih političkih procesa koji se vode protiv najistaknutijih predstavnika i drugih funkcionera DF-a, ali i protiv njihovih porodica. Od oduzimanja putnih isprava, praktično zabrane kretanja, preko procesa o takozvanom pranju novca, pa do formiranja takozvanih terorističkih grupa zbog sprovođenja takozvanog državnog udara", rekao je Bulajić.

DF je, kako je rekao, veoma zainteresovan za konačno rješavanje identitetskih pitanja.

"Nova srpska demokratija je, rekao bih, životno zainteresovana za rješavanje i konačno definisanje identitetskih pitanja srpskog naroda na prostoru Crne Gore. Pitanje srpskog jezika i ćirilice, crkve, proporcionalne zastupljenosti i drugo, za nas su pitanja od vitalnog značaja. To su pitanja koja zadiru u samo biće najmanje svakog trećeg stanovnika Crne Gore. Jednostavno, postoji nužnost da se dođe do prihvatljivog rješenja. Vjerujem da je javnosti poznato da su pitanja izmjena i dopuna Ustava materija koja se dominantno tiče Ustavnog odbora", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније