Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

20. 11. 2018. 15:00 >> 15:38

MARKOVIĆ PORUČIO

Stvaramo bolje uslove za nove investicije u Boki

Bolji uslovi za realizaciju projekata saobraćajne i sportske infrastrukture, rješavanje pitanja vodosnabdijevanja i druga pitanja koja opterećuju svakodnevicu građana, biće prioritet Vlade u narednoj godini poručio je premijer Duško Marković u čestitki upućenoj građanima i rukovodstvu Kotora povodom Dana Opštine.

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime Kotoranima Dan opštine, 21 novembar.

“Ovogodišnji praznik Opštine dočekujemo uoči obilježavanja dvije godine rada 41. Vlade Crne Gore. Istorijski rezultati koje smo postigli na vanjskopolitičkom planu, u prvom redu članstvo u NATO-u, i unutrašnjem planu kroz kontinuirani ekonomski rast, markantni su pokazatelji uspješnosti naše razvojne vizije. Ohrabreni ostvarenim, a vođeni odlučnošću da u svakodnevnom radu doprinosimo unapređenju životnog standarda, Kapitalni budžet za narednu godinu biće snažno usmjeren na unapređenje infrasturkture koja će značiti bolji kvalitet života za sve građane širom Crne Gore”, navodi se u čestitki.

Predsjednik Vlade je poručio građanima Kotora da Vlada realizuje svoja programska opredjeljenja i da će svi državni organi posvećeno raditi na stvaranju uslova za realizaciju projekata saobraćajne i sportske infrastrukture, na projektu vodosnabdjevanja i drugim pitanjima koja opterećuju svakodnevicu građana Kotora.

“Uvjeren sam da ćemo istrajati i na potrebi da u ovom mandatu stvorimo još bolje uslove za nove strane investicije u Bokokotorskom zalivu. U takvom ambijentu, a sa ojačanom infrastrukturom, Kotor ćemo zasigurno učiniti boljim mjestom za život i rad”, navodi se u čestitki Markovića.

Marković: Tivat je prestižan turistički centar na Mediteranu

Tivat je prestižan turistički centar ne samo u Crnoj Gori već i na Mediteranu, a poboljšanja infrastrukture daće novi kvalitet i podsticaje za razvoj, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa predsjednikom Opštine Tivat Sinišom Kusovcem i predsjednikom Skupštine opštine Ivanom Novoselom.

Na sastanku, organizovanom povodom Dana opštine Tivat, predsjednik je čestitao predstojeći praznik građanima i rukovodstvu i naveo da je ova godina u oblasti ekonomije bolja nego prethodna te da je Tivat tome dao značajan doprinos.

"Ostvaren je rast ekonomije od 4,8 odsto u prvoj polovini godine što je među najvećim stopama ekonomskog rasta u regionu i Evropi. Tome je doprinio ne samo turizam, već i napredak u energetici, poljoprivredi, trgovini, građevinarstvu", rekao je Marković.

Zajednički je konstatovan značaj dalje izgradnje infrastrukture i važnost valorizacije aerodroma što će biti podsticajno kako za turiste tako i za investitore.

Marković je iskazao uvjerenje da će se brzo stvoriti pretpostavke za pokretanje nove investicije koja će uključiti remont jahti i na taj način otvoriti novu fazu u razvoju brodogradnje.

Kusovac je naveo da očekuje naredne godine da bude završen bulevar u Tivtu kao i saobraćajnica do naselja turističkog rizorta Luštica bay. Dodao je i da su u ovoj godini bila značajna ulaganja u kulturu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније