Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

21. 11. 2018. 13:57 >> 13:32
1

PAŽIN ISTAKAO

Podrška CG je podrška konkurentnoj Evropi

Podrška Crnoj Gori da brže napreduje u procesu pristupanja EU ulaganje je u bezbjedniji i prosperitetniji region Zapadnog Balkana i konkurentniju Evropu, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin tokom susreta sa evropskim komesarima za proširenje i pravdu Johanesom Hanom i Verom Jurovom.

Pažin je to saopštio uoči Konferencije o položaju jevreja u Evropi, čiji je domaćin federalni kancelar Republike Austrije Sebastijan Kurc.

Potpredsjednik je naglasio da ostvareni rezultati u oblasti vladavine prava i reforme u brojnim sektorskim politikama ukazuju na internu spremnost Crne Gore da brže napreduje u pregovaračkom procesu.

Ukazao je da napredak Crne Gore ka članstvu u EU ugrađuje u crnogorski pravni sistem čvršće garancije jednakih prava i mogućnosti za naše građane, šaljući jasnu poruku i drugima u regionu da su evropske integracije put bezbjednosti i prospertita.

Tokom Konferencije austrijski kancelar Kurc predstavio je predlog Deklaracije o principima koji će Austrija predložiti Evropskom savjetu, na sjednici 6. decembra, sa ciljem unaprjedjenja EU politike prema položaju jevrejske zajednice na nivou Evropske unije.

Na marginama konferencije, austrijski kancelar Sebastijan Kurc, tokom susreta s potpredsjednikom Pažinom pohvalio je napredak Crne Gore na putu članstva u EU i posebno naglasio konstruktivnu ulogu koju Crna Gora ima u očuvanju i promociji regiona Zapadnog balkana.

Tokom Konferencije, potpredsjednik Pažin je razgovore sa predstavnicima krovnih evropskih udruženja Jevreja iskoristio da podsjeti na principe multikulturalizma, multietničnosti i multikonfesionalnosti koji su u samim temeljima crnogorskog društva i koji ujedno predstavljaju zalog za prosperitetnu budućnost Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније