Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

21. 11. 2018. 19:23 >> 19:06
3

PRED DOLAZAK U CG

Nova američka ambasadorka položila zakletvu

Nova ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke položila je danas zakletvu u Stejt dipartmentu u Vašingtonu.

Rajnke je preko tri decenije je služila u američkoj i inostranoj komercijalnoj službi u sklopu mMinistarstva trgovine kao strateg i zagovornik trgovinskih interesa SAD-a širom svijeta, sa naglaskom na Evropu i Jugoistocnu Aziju.

Kako je objavljeno na Tviter nalogu Ambasade SAD-a u Podgorici, crnogorski ambasador u Vašingtonu Nebojsa Kaluđerovic, prisustvovao je polaganju zakletve.

Iz američke ambasade su najavili da će sjutra objaviti poruku koju je Rajnke poslala prije dolaska u Crnu Goru.

Rajnke je radila u šest misija SAD u inostranstvu, uključujući vođenje operacija i velike inostrane trgovinske misije u Indiji, Filipinima i Tajlandu, navodi se na sajtu Bijele kuće.

Rajnke je diplomirala na "Smith" koledžu i magistrirala javne poslove na Univerzitetu "Princeton".

Govori njemački, osnovni francuski, bahasa indonežanski i tajlandski.

Rajnke je mjesto ambasadorke naslijedila od Margaret En Uehare, koja je diplomatsku misiju u Crnoj Gori počela u decembru 2014. godine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније