Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

29. 11. 2018. 07:01 >> 06:36
5

BURA OKO PLANA

Štandovi neće srušiti vlast u Budvi

Vlast neće pasti zbog Plana privremenih objekata, poručio je za Dnevne novine predsjednik budvanskog parlamenta Đorđije Vujović, dodajući da teže pronalasku rješenja koje bi bilo prihvatljivo za sve.

 

Sada je jasno da Plan privremenih objekata najvjerovatnije neće biti političko pitanje koje može da dovede do razbijanja vladajuće koalicije u Budvi, kako je to izgledalo prije nekoliko dana, jer su Demokrate i Demokratski front (DF) sve bliži kompromisu.

Prema saznanjima Dnevnih novina, DF će zatražiti od koalicionih partnera “razumijevanje”, odnosno manje radikalan pristup ukidanju lokacija.

Podsjetimo, predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović je nedavno na javnoj raspravi kazao da je došao kraj tome da se Budva naziva vašarom i da je vrijeme da se napravi rez.

Nova gradska uprava je Planom privremenih objekata praktično “izbrisala” ukupno 250 privremenih lokacija tezgi, štandova, kioska, ugostiteljskih terasa sa gradskih šetališta Budve, Petrovca, Svetog Stefana i Bečića.

Na drugoj strani, Vujović kaže za Dnevne novine da će obaviti razgovore sa svim odborničkim klubovima i da očekuje da do dogovora ipak dođe.

“Kao vladajuća koalicija dogovorili smo da idemo na smanjenje lokacija, ali ni meni, kao ni kolegama iz Fronta nije najbliže radikalno ukidanje bez plana. Ovo praktično nije nikakav plan, već precrtavanje svega postojećeg. U Frontu težimo da se preko određenih projekata uređenja šetališta izdefiniše stanje šta od lokacija može da ostane, a šta da se ukloni. U svakom slučaju, dobar dio bi trebalo ukloniti”, rekao je Vujović.

Kako je kazao, Plan privremenih objekata nije dobio saglasnost u Ministarstvu i vraćen na dalju doradu, ali ne zna iz kojeg razloga.

“Stranke koje su učestvovale u raspravi nijesu dobile odgovore na prigovore, što je obavezno. Kada je riječ o tom pitanju, ima prilično posla, ali se nadam da ćemo doći do rješenja. Vašar nećemo dozvoliti, ali ima prostora za grupisanje nekih lokacija i izmještanjem gdje je moguće to da se uradi”, kaže Vujović.

Očigledan dogovor vladajuće koalcije još više je učvrstio NVO Bazar u namjeri da organizuje mirne proteste. Oni su to i najavili i nezadovoljstvo predloženim Planom privremenih objekata, koji, kako navode, ugrožava interese učesnika sajamske manifestacije “Bazar robe široke potrošnje” i okuplja više od 40 preduzeća i preduzetnika, će iskazati okupljanjima od 3. do 9. decembra ispred zgrada televizije i Opštine Budva.

Predsjednik NVO Bazar Božidar Banović kazao je Dnevnim novinama da ih ne interesuje politika, već isključivo posao.

“Odlučili su da ugase 250 punktova na šetalištu. Izgovor za ovu akciju je dizanje nivoa turističke ponude. Javila im se vizija da to treba odmah uraditi ostaviti veliki broj ljudi bez posla, a nije im se javila vizija da na takav način zatvaraju vrata našim gostima, koji zbog ponude i zabavnog programa dolaze u Budvu”, rekao je Banović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније