Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

29. 11. 2018. 14:52 >> 14:27

PROJEKAT EU

Pet službenika će se usavršavati u Evropi

Pet mladih crnogorskih službenika imaće priliku da svoje profesionalne vještine unaprijede na prestižnim evropskim obrazovnim ustanovama, ali i da sa kolegama iz regiona razmijene iskustva u oblastima od značaja za proces evropskih integracija na trećem ciklusu Šeme EU za mlade profesionalce Zapadnog Baklana, saopšteno je iz Vlade.

Zamjenica glavnog pregovarača i nacionalna IPA koordinatorka Ivana Glišević Đurović kazala je da je cilj programa jačanje kapaciteta i stvaranje nove generacije sposobnih, odgovornih i informisanih državnih službenika, koji će doprinijeti procesu evropske integracije država iz kojih dolaze.

„Nadam se da će znanja, koja će učesnici steći na prestižnim evropskim obrazovnim ustanovama i kroz praktični rad u državama regiona, dodatno osnažiti njihove kako lične, tako i profesionalne kapacitete i pripremiti sljedeće generacije državnih službenika za izazove koji prate proces evropskih integracija“, istakla je ona.

Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasador Aivo Orav rekao je da vjeruje da će i taj ciklus programa, preko mladih službenika koji u njemu učestvuju, osvježiti državnu upravu šest država regiona i dodatno doprinijeti procesu evropske integracije.

"Uvjeren je da će mlade kolege još više unaprijediti svoja već zavidna znanja i produbiti regionalnu saradnju, a da će od ovog programa imati koristi ne samo oni lično i institucije u kojima rade, već i crnogorsko društvo u cjelini", saopšteno je iz Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније