Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

29. 11. 2018. 17:14   >>  22:13 62

NIKAD VIŠE 1918.

"Slaviti patriotizam, zabraniti sramotu"

U Podgorici je večeras održana protestna šetnja pod sloganom "Nikad više 1918.", koju je organizovala NVO "Dukljani". Sa skupa je poručeno da se više nikad ne smije desiti da iko u Crnoj Gori slavi izdaju Crne Gore.

Učesnici protesta, njih oko 2.000, prošetali su od spomenika Svetog Petra Cetinjskog, do zgrade Skupštine Crne Gore. Ispred Skupštine ih je dočekao  lider LP Andrija Popović. Sa skupa je poručeno da je veleizdaja kad glasaš za nestanak države u kojoj si rođen.

"Tu smo da se poklonimo onima koji nijesu pristali da bez časti umru. Mi ćemo slaviti Božićni ustanak, neka oni slave izdajnike", poručeno je ispred Skupštine Crne Gore.

Učesnici skupa od Parlamenta su zatražili da poništi nelegitimne odluke Podgoričke skupštine.

“Da se u crnogorskim školama uči istina o sramnoj Podgoričkoj skupštini i veličanstvenom Božićnom ustanku i mučeničkom komitskom pokretu. Da se više nikad ne desi da iko u Crnoj Gori slavi izdaju Crne Gore. Da naši potomci ne moraju, kao mi danas, na ovaj način pokazivati da ima ko da se suprotstavi izdaji svoje zemlje i naroda i da se pokloni patriotizmu. Nego da, ubuduće i zauvijek, državne institucije slave što je za slavu, a zabrane što je za sramotu", poručio je sa skupa publicista Marijan Miljić.

Protest ispred Skupštine podigao je tenzije među poslanicima. Predstavnici DF-a tražili su objašnjenje zašto zgrada Skupštine nije zaštićena ogradom, jer kako su naveli tako se radi i tokom protesta majki.

Iz DPS-a su odgovorili da je riječ o mirnom, legitimnom i ranije najavljenom skupu. 

NVO "Dukljani" pozvali su Crnogorce i sve ostale kojima je Crna Gora svetinja, da dođu na protestnu šetnju i kako su naveli, tako pokažu ponosno lice naše države.

"Pokažimo ga sramoti Crne Gore, onima koji slave stida i prezira dostojnu Podgoričku skupštinu! Ko častan može slaviti nestanak svoje države i crkve, progon svoga Kralja i svrgavanje slavne dinastije Petrović – Njegoš? Kakav čovjek slavi što je njegova država pretvorena u “kavez bede”, iz kojega je trebalo iseliti Crnogorce i od Crne Gore stvoriti “zverinjak” u kojem će loviti britanski lordovi? Izađimo i poručimo, gospodski, kako nam pripada, da narod koji ne ljubi lance, ne pristaje da slavi izdaju! Izađimo i pokažimo poštovanje veličanstvenoj žrtvi, neuporedivom patriotizmu i epskom junaštvu boraca “za pravo. čast i slobodu Crne Gore”. Mi slavimo junake što nijesu htjeli umrijeti bez časti! Oni neka slave izdajnike”, poručuli su ranije iz NVO "Dukljani".

Пратите нас на

Коментари62

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније