Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

30. 11. 2018. 09:20 >> 12:59
27

VIŠI SUD

Zatvor određen i Kneževiću

Podgorički Viši sud uvažio je žalbe Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i odredio zatvor Milanu Kneževiću i Nebojši Medojeviću, zbog odbijanja da svjedoče u predmetima SDT-a, saopšteno je iz tog suda.

Poslanik Demokratskog front (DF) Milan Knežević poručio je da se neće dobrovoljno predati policiji i da će, zajedno sa kolegama iz tog političkog saveza, do daljnjeg ostati u Parlamentu.

Na sajtu suda objavljeno je da su Knežević i Medojević, poslanici Demokratskog fronta, odbili da svjedoče i nakon što su bili novčano kažnjeni rješenjima vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda.

Medojević je uhapšen nakon sjednice Skupštine oko ponoći i nalazi se u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, a Knežević se nalazi u parlamentu.

"Zatvor traje dok svjedoci K.M. i N.M. pristanu da svjedoče ili dok njihovo saslušanje postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže do dva mjeseca računajući od dana lišenja slobode", navode iz Višeg suda.

Protiv tog rješenja može se izjaviti žalba Apelacionom sudu u roku od 24 sata od prijema prepisa rješenja.

"Imajući u vidu odredbu člana 119 stav 5 Zakonika o krivičnom postupku žalba protiv ovog rješenja ne zadržava izvršenje rješenja", kazali su iz Višeg suda.

 

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније