Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

30. 11. 2018. 18:18   >>  01. 12. 2018. 10:41 11

HAPŠENJE MEDOJEVIĆA

Brajović: Ozbiljno narušen dijalog vlasti i opozicije

Predsjednik Parlamenta Ivan Brajović saopštio je, nakon sjednice Kolegijuma, da je poslije hapšenja poslanika Nebojše Medojevića i najave hapšenja Milana Kneževića, situacija između vlasti i opozicije vrlo komplikovana. Predsjednik Parlamenta najavio je i razmatranje drugačijeg regulisanja instituta poslaničkog imuniteta. Sjednica Kolegijuma trajala je šest sati.

"Čuli su se danas izrazi negodovanja zbog situacije koja je nastala, pogotovo što je to došlo u trenutku kada je stepen povjerenja u Skupštini postigao najveći nivo u poslednje vrijeme. Počeli smo da vodimo ozbiljne rasprave koje su naravno često i tenzične, često je bilo i povišenih tonova, ali imamo i aktivno učešće u privremenom Oboru za rad na izbornom i drugom zakonodavstvu", kazao je Brajović.

On smatra da je loše što je došlo do događaja koji bi mogao da naruši taj ambijent "i narastajuće povjerenje čini mi se između vlasti i opozicije".

"Uvijek sam bio za razgovor ali je na Kolegijumu konstatovano da je ozbiljno narušen dijalog između vlasti i opozicije", istakao je Brajović. 

Istakao je da je zabrinut jer cijela situacija može narušiti izgrađeno povjerenje između vlasti i opozicije.

"Dogovorili smo se da ozbiljno analiziramo eventualne izmjene zakonskih normi u dijelu koji se odnosi na poslanički imunitet kako bi se te odredbe prezicirale i tako izbjegle nejasnoće u tumačenju", kazao je Brajović.

Kazao je da očekuje i da se Apelacioni sud u roku od 48 sati izjasni na podnijetu žalbu advokata Medojevića.

 

DF simpatizerima poručio da budu strpljivi

"U toku zasijedanja Kolegijuma insistirali smo da znamo rok u kojem će Apelacioni sud odgovoriti na podnijetu žalbu," istakao je poslanik DF-a Andrija Mandić dodajući da su dobili uvjeravanje da će to biti u narednih 48 sati.

Kako je dodao, imaju konkretan plan za svaku akciju.

"Na Kolegijumu smo saopštili da ćemo biti stprljivi, što je poruka i našim simpatizerima", istakao je Mandić.

Poslanik Milan Knežević rekao je da nije tačno da su Medojević i on odbili da svjedoče.

Tvrdi da su to uradili dva puta.

"Prvi put smo kažnjeni po hiljadu eura, a drugi put je sudija za istragu tražio da nam se odredi pritvor. Odluka sudija, prva je u istoriji crnogorskog pravosuđa gdje se jedan svjedok stavlja u zatvor odnosno gdje se pokušava ubijediti da da iskaz na način kako to zahtjeva specijalni državni tužilac", rekao je Knežević.

"Želim da demantujem još jednom današnje saopštenje Višeg suda, to rješenje je protivustavno", rekao je Knežević.

Poslanik Branko Radulović rekao je da ovo što se desilo sa Medojevićem nema adekvatan komentar.

"Siguran sam da poslije 48 sati ništa neće biti isto u Crnoj Gori", poručio je Radulović i dodao da vjeruje da će pobijediti ipak zdrav razum.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније