Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

03. 12. 2018. 16:38 >> 16:47
12

BULATOVIĆ PORUČIO

DF će selektivno učestvovati u radu parlamenta

Demokratski front (DF) neće učestvovati u radu parlamenta u cjelini osim u onim tačkama dnevnog reda gdje ima interes da se bori za vladavinu prava i zaštitu ustavnog poretka, rekao je poslanik tog političkog saveza, Predrag Bulatović.

“Ovo nije sebičan odnos DF-a prema našim članovima već se borimo protiv prakse Višeg suda i policije. Naše pristalice će i dalje svakodnevno protestovati dok se ova kriza ne riješi”, rekao je Bulatović novinarima u Skupštini.

Prema njegovim riječima, sjednica Kolegijuma nije imala nijedan konkretan zaključak već će biti održan sastanak sjutra kada bi trebalo da DPS zauzme stav o predlogu da se hitno sazove sjednica Skupštine na kojoj bi usvojili poseban akt u vezi sa poslaničkim imunitetom.

“Ovaj slučaj i krizu može da riješi vrhovni državni tužilac u okviru svojih nadležnosti”, poručio je Bulatović.

On je rekao da su Nebojša Medojević i Milan Knežević već saslušavani dva puta i da njihovo svjedočenje više nema svrhe.

“DF nema problem da Tužilaštvo pokrene krivčno pravni postupak protiv naših kolega i da se razgovara o potencijalnom podmićivanju sudija i tuzioca i tako dalje”, naveo je Bulatović.

Kako je rekao, tim advokata predao je ustavnu žalbu.

“Ustavni sud može u roku od 24 sata da izda provremenu mjeru i odluči po ovom slučaju. Stav svih klubova poslanika je da policija ne treba da uđe u zgradu parlamenta” kazao je Bulatović.

To bi, smatra on, značilo unižavanje ovog doma, “koji je iznad svih domova Crne Gore”. 

“Očekujemo da kolegijum sjutra, nakon čega će se znati da li postoji volja parlamentarne većine, odnosno DPS za organizivanje sjednice i rješavanje krize. Nama je jasno da postoje oni ljudi koji žele da zaustave rad na izbornom zakonodavstvu gdje DF učestvuje”, zaključio je Bulatović.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније