Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 12. 2018. 13:20 >> 18:37
13

BRAJOVIĆ PORUČIO

Institucije da brzo i adekvatno reaguju

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović očekuje da sve nadležne državne institucije adekvatno i brzo reaguju, u slučaju stavljanja u zatvor poslanika PzP Nebojše Medojevića.

„U redovnoj sam komunikaciji sa poslaničkim klubovima, primarno sa DF vezano za probleme u kojima se nalaze njihova dva poslanika, i sa DPS kao najbrojnijim klubom. U postojećim okolnostima, kada su prisutne različite dileme - od pravnih, procesnih pa do ljudskih, očekujem da sve nadležne državne institucije adekvatno i brzo reaguju u datim zakonskim okvirima”, poručio je Brajović.

Uvjeren je da poslanici crnogorske Skupštine pokazuju neophodno strpljenje i razumijevanje u ovoj, kako navodi Brajović, delikatnoj situaciji i da će nastaviti da daju doprinos pronalaženju rješenja.

“Ponoviću stav da moguće pravne dileme ne smiju ugroziti uspostavljeni politički dijalog, opredijeljenost i vlasti i opozicije da radom u plenumu i radnim tijelima Skupštine, kao i radom u novoformiranom Odboru unaprjeđuju naše društvo i jačaju demokratski izborni okvir.
U narednom periodu ćemo raditi na preciznijem definisanju statusa poslanika i slobode iznošenja stavova u političkom djelovanju”, zaključio je Brajović.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније