Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

09. 12. 2018. 14:23 >> 14:02
3

ZBOG IMUNITETA

DF: Medojević napustio saslušanje u slučaju "Glosarij"

Umjesto da zbog brutalnog gaženja Ustava i zakona momentalno podnese ostavku, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić se upustio u nove zloupotrebe službenog položaja, saopšteno je iz DF-a.

Nakon što je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo predmet povodom tvrdnji poslanika DF-a Nebojše Medojevića "da firma "Glosarij" ima monopol na tržištu ljekova u Crnoj Gori, iz tog političkog saveza su saopštili da je Medojević napustio saslušanje o tom predmetu, rekavši tužiocu da ako želi da izgovorenu riječ u Skupštini kvalifikuje kao krivično djelo, prvo mora da mu skine poslanički imunitet.

"Pozvati poslanika na saslušanje u već najavljenom svojstvu osumnjičenog, kršeći sve međunarodne Konvencije o slobodi govora i mišljenja, a da mu se prije toga ne skine imunitet može jedino u Crnoj Gori, za šta smo dobili i potvrdu od Višeg i Apelacionog suda koji su prošle nedjelje donijevši rešenje o `stavljanju u zatvor`  likvidirali Ustav i uveli opštu hajdučiju i bezakonje u Crnu Goru", kazali su iz Fronta.

Kako su istakli, Nebojša Medojević je svoje stavove o Glosariju saopštio u Skupštini za vrijeme plenumske rasprave.

"Da bi se neko krivično gonio za lažno prijavljivanje taj neko je trebalo prvo da podnese krivičnu prijavu i da tužilaštvo u fazi izviđaja utvrdi da se radi o lažnom prijavljivanju. U konkretnom slučaju, Nebojša Medojević nije podnio nikakvu krivičnu prijavu, već je zbog saopštenih saznanja u Skupštini o vezama vlasnika Glosarija i Milivoja Katnića odmah od istog Katnića procesuiran u osumnjičenog, što predstavlja kriminalnu zloupotrebu službenog položaja, i da kojim slučajem imamo VDT – a kao što ga nemamo, ovaj bi ga morao smijeniti istog trenutka", sporučuju iz DF-a.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније