Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

10. 12. 2018. 08:21 >> 11:18
22

ĐUKANOVIĆ S ISELJENICIMA

Malo nas je, budimo svi zajedno

Iseljeničke zajednice najbolji su most saradnje među državama, a Crna Gora želi da izgradi najbolje odnose sa Argentinom, u kojoj je na desetine hiljada iseljenika iz naše države, poručio je tokom susreta sa predstavnicima iseljeničkih zajednica predsjednik Milo Đukanović.

 

Pozvao ih je da dođu u Crnu Goru, i ulažu  u svoju domovinu.

Da je Crna Gora sada vrlo zanimljiva investiciona destinacija, kažu iseljenici, među kojima ima i izuzetno renomiranih privrednika, koji su najavii skoriji dolazak u našu zemlju.

Predsjednik Crnogorske zajednice Buenos Ajres Emilio Ognjenović kazao je da su počastvovani dolaskom Đukanovića, prvim državnikom koji je iseljenicima posvetio toliko pažnje.

Nikola Klisić iz Crnogorske zajednice u Urugvaju kazao je da Crnu Goru nose u srcu.

"Iskreno, iako je naša emigracija stara", kazao je Klisić.

Crna Gora, prema riječima Đukanovića, jeste njihova kuća. Za dvije godine, od njegove prošle posjete Argentini, Crna Gora je kaže znatno napredovala, pa je sada clanica NATO-a i pred vratima je EU.

Naši pogledi sežu i izvan Evrope, i želimo da, kako je rekao, ostvarimo još bolju saradnju sa iseljenicima, naročito onima iz Latinske Amerike.

"I to će značiti pojačanje države prema svom iseljeništvu, jer kao što sam kazao, malo nas je i moramo da budemo zajedno. Pomogli ste i vašim državama, i to treba da ostane tako. Što vi više budete poklanjali pažnje i pomagali vašim državama, to dajete jači pečat našoj Crnoj Gori", kazao je Đukanović.

Skrenuli smo pažnju velikih svjetskih investitora, ali želimo da, kaže Đukanović, ulažemo još, pa poziva sve da posjete Crnu Goru i osjete investicionu klimu u njoj.

"Sa svakim danom ljudi u Crnoj Gori shvataju koliko ima potencijala za unapređenje starndarda u našoj zemlji", kazao je predsjednik Đukanović.

Predsjednika Đukanovića raduje i to što škole crnogorskog jezika žive u Argentini. Tako će, kaže, iseljenici sačuvati svoje porijeklo od zaborava.

U planu su i grupne posjete Crnoj Gori, a vrata predsjednika su za njih, kako je zaključio Đukanović, uvijek otvorena.

Dijana Drašković, RTCG

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније