Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.P. ]

11. 12. 2018. 18:41   >>  18:16

DPS H.NOVI

"Vlast za sve krivi vrijeme i višu silu"

Vanredna sjednica Skupštine opštine Herceg Novi čije sazivanje je zatražio DPS i predložio usvajanje četiri zaključka, pokazala je koliko iskrenosti stoji iza demagoških "dobrih namjera" onih koji, osim iscrpnih obećanja i senzacionalnih fotografija, nijesu spremni da urade ama baš ništa za grad kojim upravljaju, saopšteno je iz DPS-a.

"Umjetnici u prebacivanju odgovornosti i prikupljanju zasluga najbolje su se pokazali prilikom glasanja", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a poručuju da su svih 15 prisutnih predstavnika vlasti glasali protiv njihovog prijedloga da se u okviru Komunalno-stambenog preduzeća formira posebna organizaciona jedinica koja će tokom čitave godine redovno odžavati sve pozicije koje utiču na nesmetano odvođenje atmosferskih voda.

Na vanrednoj sjednici nije izglasan, kako navode u saopštenju, ni prijedlog da se u "roku od mjesec izradi plan za postupanje u vanrednim situacijama", kao ni da se porodicama koje su najviše pogođene nedavnim nevremenom obezbjedi jednokratna novčana pomoć.

"Iako je Predsjednik Opštine, član Demokrata, u disusiji kazao "da planiraju da izdvoje pomoć za porodice", glasao je protiv predloženog zaključka", saopštava lokalni DPS.

Odbornici DPS-a dalje navode, da su partije na vlasti, izbjegle odgovore na pitanja šta je konkretno urađeno u vezi sa održavanjem potoka rječica, ispusta, kanala, odvoda. Koje su mjere preduzete da grad spremnije dočeka kišnu sezonu, da li postoji plan akcije u vanrednim situacijama i da li je iko konstatovao poslijedice nevremena i način njihove sanacije.

Za odbornike lokalne vlasti, kako poručuju iz DPS-a, za sve su krive vremenske nepogode i "viša sila".

"Usvojen je samo jedan zaključak - da se u roku od 6 mjeseci uradi Elaborat koji će sadržati popis izvora, potoka, rječica, ispusta, kanala, stepen njihove regulisanosti i predlog mjera za poboljšanje njihovog regulisanja, odnosno uređenja. Usvajanje ovog zaključka možda nekome i daje kakav-takav smisao višečasovnoj raspravi, ali građanima Herceg Novog, sigurno ne", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da se, kako kažu, vlast zaklinjala u posvećenost rješavanju potreba građana. Ali da letimična šetnja gradom i strpljivo slušanje problema nijesu rješenja potreba, već pokazatelj neznanja, nestručnosti i nesposobnosti.

"Stoga ponavljanje fraze " za sve je kriva viša sila", uvjerava da se odbornici partija na vlasti u Herceg Novom grupno mole za lijepo vrijeme do kraja mandata", zaključuju u Opštinskom odboru DPS Herceg Novi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније