Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

11. 12. 2018. 13:42   >>  12. 12. 2018. 07:34 30

MARKOVIĆ PORUČIO

Zatvor za Medojevića i Kneževića zakonit

Rješenje o stavljanju u zatvor poslanika DF-a Nebojše Medojevića i Milana Kneževića je u skladu sa zakonom, poručio je premijer Duško Marković.

Marković je odgovarajući na pitanja novinara o ustavnosti odluke o stavljanju u zatvor poslanika, koji se nijesu odazvali pozivu suda da svjedoče, kazao da samo Ustavni sud može o tome da odlučuje.

"Treba svi da ostavimo Ustavnom sudu da se odredi prema takvim inicijativama i kaže da li je to rješenje ustavno ili ne. U svakom slučaju ono je zakonsko rješenje. Apelacioni sud postupao po ovlašćenjima koja su data u zakonu i ne može se govoriti o nezakonitoj odluci nego se samo može u ovom trenutku voditi rasrpava da li je to rješenje Ustavno", rekao je Marković i poručio da treba sačekati odluku Ustavnog suda.

Kazao je da je odluka Višeg suda o stavljanju u zatvor Medojevića i Kneževića poremetila dobar ambijent koji je bio uspostavljen u parlamentu kroz formiranje radne grupe, koja je imala za cilj da radi na izmjenama izbornog zakonodavstva.

Marković vjeruje da ćemo iz ovog slučaja svi izvuči pouke i i političari i pravnici i građani.

„Ne može neko uzeti sebi za pravo da optužuje nekoga za najteža ili najgrublja krivična djela, a da za to ne ponudi dokaze. Ne optužujete vi Milivoja Katnića kao građanina, nego Katnića glavnog spcijalnog tužioca, crnogorsku instituciju koja vodi jedan od najznačajnijih predmeta u pravnoj praksi. Ako za to ne ponudite dokaze morate da odgovarate. Zamislite da se takva situacija desila bilo kome od vas, nekome od vaših porodica, kako bi reagovali, ali to ne znači da se treba djelovati van sistema. Mislim da je Apelacionu sud radio u skladu sa zakonom, osporva se legitimnost tog zakonskog rješenja, ali Ustavni sud će dati odgovor", poručio je Marković.

Komentarišući navode Medojević da iza svega stoji potpredsjednik Vlade Zoran Pažin, Marković je kazao da to u duhu prethodnih izjava o Medojeviću.

"Kada bi demantovali Medojevića Vlada bi se samo bavila dematima. To je političar koji je sklon da daje ocjene iz pouzdanih izvora iza kojih ne stoje činjenice i kada nakon toga dođete pred sud pravde ili zakona onda se smatrate ugroženim", kazao je Marković i poručio da Vlada radi kompaktno.

Premijer je kazao i da nema odgovora Vlade Srbije u slučaju Branke Milić, koja je i dalje u Ambasadi te države u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније